Sunday Classic – 220412

Viikolla saatiin kuulla suru-uutinen The Band rumpalin, Levon Helm:n pois menosta. Niinpä tänään klassikoissa soi bändin ikiklassikko:

The Night They Drove Old Dixie Down

In Memoriam

Levon Helm

26.5.1940 – 19.4.2012

Päivän klassikon, ‘The Night They Drove Old Dixie Down‘ on Robbie Robertsonin käsialaa ja The Band levytti sen jo vuonna 1969 bändin nimeä kantavalle albumille. Tämän päivän videon pätkä on ‘The Last Waltz‘ konserttitaltiointi, joka oli bändin vuonna 1976 päätöskonsertti. Konsertista on olemassa myös Martin Scorsesen dokumenttielokuva. Vuonna 1983 bändi kasasi kimpsunsa ja lähti jälleen tien päälle konsertoimaan, tosin ilman Robbie Robertsonia. Bändi pysyi kasassa muutamia vuosia, mutta rivit harvenivat tiuhaan tahtiin. Nyt on enää jäljellä alkuperäisestä bändistä Robertsonin lisäksi vain Garth Hudson. Onneksi musiikki elää.

Advertisements

21 comments on “Sunday Classic – 220412

 1. Tuli nuoruus mieleen. Ajettiin neljä poikaa kaverin isän autolla joillekin festareille ja tätä soitettiin kasettisoittimesta 🙂

 2. The Bandin tulkinta tästä kappaleesta on aina ollut mulle se ainoa ja oikea, kuuntelin sitä teininä urakalla – vaikka en sitten juuri muuta Bandiltä kuunnellutkaan, tämä kappale oli jollain kasetillani, hieno tulkinta.

 3. R.I..P. Levon Helm!

  Oi tätä kappaletta on vuosien aikana tullut kuunneltua monen monta kertaa ja laulettua kertosäkeen mukana,Ihana klassikko 🙂

 4. Kiireisemmät aina ehtii kuolla ennen meitä. Ei sille mitään mahda. Tämä on hyvä laulu. Olen nähnyt sen Scorsesen elokuvankin, elokuvateatterissa oikein, joskus kauan sitten. Sen ohjaajan olin jo unohtanut, mutta Bandia en.

  • Yamaba,
   Elokuvateattein suurella screenillä en ole sitä valitettavasti päässyt näkemään, muistaakseni se on tullut Teemalta joskus… tv:stä kuitenkin.

 5. Tuli tippa silmään, ei kylläkään tuosta suru-uutisesta, vaikka surullistahan sekin on, vaan siitä, että tää on niin KLASSIKKO! Upea biisi.

 6. En ehtinyt laittaa Levonin muistoksi mitään omaan blogiini. Kiitos, että hoidit homman puolestani. Oma valintani olisi osunut King Harvestiin tai Loadiin, mutta tämä on myös komea biisi. Itseasiassa tämän laulun kautta tutustuin bändiin.

  • Panu,
   Olkaapa hyvä 🙂 Load oli hyvänä kakkosena mietiskellessäni biisiä. Tänään tämä, joskus ehkä jotain muuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s