Sunday Classic – 270512

Jälleen saimme viikolla suru-uutisen musiikkirintamalta Robin Gibb:n poistuttua paremmille laulumaille. Robinin muistoksi soitetaan tänään BeeGees klassikko vuodelta 1971:

– How Can You Mend A Broken Heart –

Veljekset Gibb aloittivat uransa jo niinkin aikaisin kuin 1958 esittäen pikkubiisejä taskurahan toivossa. Uraa on siis menty pitkän matkaa ja valitettavasti nuo ennen ‘Saturday Night Fever‘  -huumaa tehtyt biisit ovat jääneet kuin toiselle aikakaudelle. No, musiikillisesti ne sitä ehkä olivatkin. Päivän klassikossa alamme jo jossain määrin kuulla vaikutteita siitä mihin matka johtaa. Päivän klassikko on Barry ja Robin Gibbin käsialaa ja se löytyy ‘Trafalgar‘ -albumilta. Siinä muuten tulee mukavasti esiin veljesten erilaiset äänialat ja Robin on pääosassa.

Tuplana video vuodelta 1971 (särisee jonkun verran):

19 comments on “Sunday Classic – 270512

 1. Suru-uutinen kyllä. beeGees on sillä tavalla hankala yhtye, että siitä yleensä joko pitää tai ei tai sietää hieman. Minä kuulun sieto-osastoon, eli pidän joistakin harvoista kappaleista. niin kaunis kuin tämä onkin, se ei oikein puhuttele. Anteeksi.

 2. R.I.P. Robin. Ajattelen vähän kuin Tuima,eli joistan kappaleista pidän ja joitakin en siedä.Tämä on sellainen kaunis nyyhkykappale,jota kyllä voi kuunnella joskus.

  • Kari,
   BeeGees oli tuttu bändi jo ennen tuota huumaa ja se discosysteemi hieman yllätti silloin aikoinaan. No, klassikkojahan nekin 🙂

 3. Niin ne kuolevat Gibbit yksi toisensa jälkeen. En muista montako on jo kuollut ja montako on hengissä. Tätä menoa he kuitenkin saavat kohta bändin kasaan taivaassa.

  BeeGees oli tyttöjen musaa, mutta koska minulla oli kaksi serkkutyttöä joiden parissa usein siihen aikaan vietin aikaani, olen kuunnellut elämässäni tuntikausia tätä musiikkia. Se myös pehmitti toisia tyttöjä pussaushaluisiksi, joten sitä kannatti soittaa tietyissä tilaisuuksissa. Joka tapauksessa arvostan tämän ajan yhtyettä hyvin paljon. En ollut tätäkään kuullut 1970-luvun alkupuolen jälkeen kertaakaan, mutta tunnistin heti.

  • Yamaba,
   Vai pussailumusaa! No, jotain sen suuntaistahan se oli niinä aikoina 🙂
   Taitaapi todellakin olla niin, että yksi on jäljellä neljästä veljeksestä enää. Mietin juuri tätä postausta tehdessäni, että taas tuli tällainen muistopostaus. Niitä taitaa alkaa tippumaan aikamoiseen tahtiin, jos nuo rock-/popmiehet alkavat urakoitsijoita työllistämään. Ikäähän niillä jo kaikilla.

 4. Minusta kiva kappale. En tunne näiden biisejä, tai pitäis verestää muistia ja kuunnella, varmasti tutumpiakin tulis vastaan:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s