Sunday Classic – 100612

Kaikkien aikojen kuvitteellisin rocktähti täytti tällä viikolla 4o vuotta. Hahmo, joka toi meille kimalluksen, meikit miehille ja vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutumisen trendin. Hänen kampaustaan kopioivat aikoinaan niin miehet kuin naiset. Tästä hahmosta on kirjoitettu kirjoja, sille on luotu omat nettisivut ja siitä on tehty elokuva nimeltään ‘Velvet Goldmine‘. Kyseessähän on tietenkin Ziggy Stardust, joka ponkaisi tietoisuuteemme David Bowien nimikkohahmona vuoden 1972 albumilta ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars‘.

Happy Birthday Ziggy!

– Ziggy Stardust –

Päivän klassikko julkaistiin singlenä 6.6.1972 ja se on täysin David Bowien käsialaa. Biisi on rankattu sijalle 277 Rolling Stone -lehden The 500 Greatest Songs of All Time ja albumi on sijoitettu kolmanneksi The Sunday Times -lehden populaarimusiikkiin eniten vaikuttaneiden albumien listalla.

Olen esitellyt ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars‘ -albumin Sunnuntaiklassikoissa 1.6.2008. Kesto suosikki, joka soi ja soi tämän huushollin levylautasella.

15 comments on “Sunday Classic – 100612

 1. Neljäkymmentä vuotta! Herranen aika, kylläpä aika juoksee…. ja kyllä siihen mahtuukin, yhtä sun toista – olin teini kun kuuntelin tätä.

  Kiitoksia!

  • Hirlii,
   Eikö olekin ihmeellistä! Aika lentää ja maailma muuttuu. Toisaalta ei muutu, androgyynejä pidetään edelleen hieman erikoisina ja kamelontit, kuten Lady Gaga, saavat kuulla kunniansa.
   Tämä on niitä maailman kaikkeuden parhaita albumeja, ei voi mittään.

 2. Minä niin harvoin saan kiinni Bowien musiikista, vaikka joistakin kappaleista pidän todella paljon. Tämä kuuluu niihin ensin mainittuihin, tuolla levyllä on muita kappaleita, joista pidän paljon enemmän :).

  • Tuima,
   Kanssasi samaa mieltä, että albumilla on makoisampia biisejä. Nyt vain kävi niin, että synttäreiden kunniaksi päädyin tähän. Ja siksi toisekseen, ole tainnut soitella jo aiemmin muita biisejä siltä lätyltä 😉

 3. No tämä on eittämättä yksi maailmankaikkeuden upeimmista biiseistä (moni muukin kyllä samaisella albumilla, ja monilla muillakin Bowien albumeilla). Bowie soi silloin ja soi edelleen tänäkin päivänä mun “levylautasella” lähes joka päivä. 😉

 4. Just viikonloppuna ihmettelin ääneen mitäköhän Bowielle kuuluu tänä päivänä.
  No kun en tiedä niin tyydyn tähän esitykseen 🙂

  • BLOGitse,
   Bowiehan juhlii Ziggyn synttäreitä uudelleen julkaisemalla tuon albumin. Ja kakskytvuotis hääpäivää Imanin kanssa. Taitaa vain maalailla tauluja ja viettää leppoisia eläkepäiviä. Johan tuo täytti tammikuussa 65 vuotta tammikuussa. No, mitäpä sitä enää heilumaan 🙂 Suomeen voisi kyllä tulla vielä heittäämään yhden keikan!

 5. Tuo on mennyt silloin nuoruudessa jotenkin ohi ja Bowie iski vasta sillä popahtavalla Let’s dance levyllään. Mutta ihan sujuvasti sen taas kuunteli ja muualtakin oon toki kuullut jonkusen kerran. 🙂

 6. Pingback: Sunday Classic – 17012016 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s