Sunday Classic – 010712

Sarjassa ‘Ensin oli bändi – mitäs sitten‘ tänään vuoroon pääsee duon Simon & Garfunkel hieman vähemmälle huomiolle jäänyt jäsen, eli Art Garfunkel. Tämä vuoden 1979 upea biisi ansaitsee tulla kuulluksi tuolta herkältä tulkitsijalta:

– Bright Eyes –

Simon & Garfunkel jyräsivät 60-luvun listoja mennen tullen upeilla balladeillaan. Parivaljakon siirryttyä soolourille olemme saaneet kuulla enemmän Paul Simonia kuin kollegaansa Garfunkelia. Toki duo on palannut yhteen useamman kerran vuosien saatossa ja viimeiset yhteisesiintymiset ovat olleet vain pari vuotta sitten. Simon siirtyi pop-biiseihin, elokuva- ja Broadwaymusiikin tekemiseen, Garfunkelin keskittyessä omaan soolouraansa, näyttelemiseen ja runokirjojen kirjoittamiseen. Garfunkel oli pitkään pois kuvioista sairastaessaan masennusta. Suurta hittiparaatia emme ole häneltä kuulleet aikoihin ja viimeisimmät kolme albumiakin ovat ‘best off -kamaa’. Palataan siis klassikkotunnelmiin tämän Mike Battin kirjoittaman biisin myötä, jonka Garfunkel julkaisi Euroopassa 1979 albumilla nimeltään ‘Fate for Breakfast‘ ja USA:ssa 1981 albumilla ‘Scissors Cut‘. Biisi soi animaatioleffassa ‘Watership Down‘ jo vuonna 1978.

Advertisements

16 comments on “Sunday Classic – 010712

 1. Kiitos tästä 🙂

  Isosiskon levyjä tuli aikanaan kulutettua puhki vanhalla Cosmo-levysoittimella. (Jolla pystyi pyörittämään vanhoja savikiekkojakin!).

 2. Simon & Garfunkel on varhaisia ja pysyviä musiikkirakkauksiani. Tästä Artin soolosta olen aina pitänyt sen siirappisuudesta huolimatta, tämä livetulkinta on hieno.

  • Tuima,
   Sama juttu, vaikka en heitä kovin taajaan ole täällä soitellut. Vielä 😉 Siirappisuus sopii tähän biisiin. Kerrankin.

 3. Muistaakseni Gardfunkel siirtyi countrymmalle puolelle. Tässä on jotain hyvin 60-lukumaista, Moody Bluesia, Cat Stevensiä.

 4. lepis, mitä jos tekisit joku kerta Simon & Garfunkel -teeman? Vaikka siten, etteä herrojen soolotuotantokin on sallittua?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s