Turistina Espoossa

Tänään tuli tutustuttua Espooseen turistin silmin hypättyämme saaristolaisveneen kyytiin Suvisaariston kiertoajelulle. Mainio keli seilata meriä.

– Matka alkoi Kivenlahden rantalaiturilta –

– Soukan venepoukamasta haettiin lisää väkeä kyytiin –

– Nokka kääntyi kohti aurinkoa ja saaristoa –

– Reitin varrella ihailtiin ökytaloja ja rauhaisia poukamia –

Ison Vasikkasaaren huvimaja kiinnitti huomiomme kreikkalaistyylillään. Espoon Poseidon! –

– Osa porukasta jäi Isoon Vasikkasaareen, osa tuli kyytiimme ja osa jäi laiturille –

– Meri kimalteli vihreyttään –

Gåsgrundin saarelle jalkauduttiin hetkeksi ihastelemaan luonnonvaraisia ruoholaukkoja –

– Matkaa tehtiin ‘Tuulikilla‘, joka hoitikin homman hyvin tasaisesti –

– Paluumatkalla kierrettiin Rövaren ja Stora Herrön saarten ohitse –

– Kallioita riitti –

– Reissu päättyi takaisin Kivenlahden laiturille –

Oivallinen tapa viettää kesäpäivä pääkaupunkiseudulla. Ensi kerralla otetaan toinen reitti ja rantaudutaan johonkin noista ulkoilukäyttöön tarkoitetuista saarista koko päiväksi.

Ihana kesä!

Advertisements

32 comments on “Turistina Espoossa

 1. Mukava raportti reissusta! Tuota on liikkeellä täälläkin päin 🙂 , yks kaveri kertoi päättäneensä meidän paikalliseen risteilyyn mennä viimein tänä kesänä ja ollaan Tarjan kans myös samaa suunniteltu: http://postijahti.fi/

   • Tuntuu vain kesä taas livahtavan niin nopsasti ohi, mutta pitää pitää toi ens keskiviikon kohdalla – mulla on jo kalenterimuistutuskin tehtynä. 🙂

    Kumma, mulla tuosta klikaten kyllä avautui oikea paikka…?! Koita vielä vaikka googlettaa ‘vaasa postijahti’ ellei pelittänyt, on aika jännä historia sillä.

 2. Voi miten kaunista, kyllä sulla siellä riittää paljon ihanaa katseltavaa ihan omassa kotikaupungissa. Mullekin noi on tuttuja maisemia, isällä oli paatti Espoossa. Saisinkohan tästä riittävän inspiraation kotiseutumatkailuun, meillä on ollut suunnitelmissa jo pitkään käydä Catalinan saarella.

 3. Kotiseudulla turistaminen on ihan kerrassaan hienoa! Mahtava päivä!! Itse olen vähän tutkaillut päiväreissua Söderskärin majakalle. on vaan melko varattuja nuo reissut.
  Kesä ON!!!

   • Helsingin edustan avomeressähän se on, Sipoon selällä, n. 15 meripenikulmaa helsingistä. (60 astetta 065’N 25 astetta 24,8’E) Ainakin sellainen kuin Royal Lines (kauppatorilta) tekee sinne matkoja, muistaakseni lähtee aamupäivällä ja palaa joskus viiden kieppeillä iltapäivällä, saaressa ollaan pari tuntia.

    ( Royal Line järjestää Söderskärille yleisöristeilyjä aina tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin 28.6.–13.8.2012 välisenä aikana.) http://www.soderskar.fi/index.php?id=54

 4. Rauhallisen ja nätin näköistä. En ole noilla alueilla ollut 40 vuoteen. Serkkuja asui ennen Iivisniemessä. Poikajengejä liikkui iltaisin ja ne oli vaarallisia nuorelle satunnaiselle matkailijalle. Elävimmin jäi mieleen Espoon venesatamat, jotka oli suojattu vahvoin teräsaidoin ja piikkilangoin. Veneenomistajat oli kukin vuorollaan öitä vartiossa veneiden luona. Espoon rannoilta jäi mieleen väkivallan uhan väreilevä ilmapiiri, mutta ehkä siellä on nykyään rauhallisempaa. Kuvasi ovat hyvin idyllisiä.

  • Yamaba, varmasti ovat olleet jännittäviä aikoja! Nykyisin nuo rannat ovat täynnä ökytaloja, joten aika hiljaiselta vaikutti.

 5. Fantastiset kuvat. Todella hieno ilma reissulle. Tuo hiljainen poukama olisi mieleen, siellä kun pääsisi uimaan, rantailemaan.

 6. Terveiset Porvoon pikavisitiiltä!
  Kaveri soitti ja oli parhaillaan Suvisaaristossa. Sinne on aikomus mennä, ehkä jo ensi viikolla. Upeat kelit ollut viime päivinä, nam!

 7. Olen ollut kohtuullisessa nettipimennossa, mutta mukana menossa taas (kotoota käsin nyt). Ihania maisemia! Olen joskus vuosikausia sitten tuolla veneillyt ja silloin rantauduin muistaakseni Pieneen Vasikkasaareen tekemään erästä juttua. Oli hieno paikka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s