Sunday Classic – 190812

Elokuun myötä aamukaste on jo yleistä, etenkin varhain varpaansa saa märäksi nurmikolla. Kauniin laulun aamukasteeseen liittyvästä draamasta on tehnyt kanadalainen Bonnie Dobson vuonna 1962:

– Morning Dew –

Biisin inspirationa on toiminut maailman lopun jälkeisestä elämästä kertova ‘On The Beach‘ -elokuva. Tutuin versio lienee Greaful Dead:n vuodelta 1967. Tällä kertaa taivun kyllä tämän version puoleen ja pidän sitä alkuperäistä parempana.

– (Walk me Out in the) Morning Dew –

Paljon tätä biisiä on versioitu vuosien saatossa:

Vince Martin & Fred Neil, Tim RoseEpisode Six, Pozo-Seco Singers, LuluJeff Beck, Ralph McTell, Lee Hazlewood, The Nova Local, NazarethClannadLong John BaldryBlackfootDevo, Screaming Trees, Skullflower, The Fatal Shore, Robert Plant, Mungo Jerry, Serena Ryder, Gregorian, Chris Norman ja moni muu. Linkit vievät YouTubeen, joten sieltä voi vuosikymmenten aikana tehdyistä versioista halutessaan valita omansa.

18 comments on “Sunday Classic – 190812

 1. Tuota alkuperäistä en ollutkaan kuullut.
  Onpa moneen kertaan ja monilla eri tavoilla coveroitu laulu. Mielenkiintoista kuultavaa. Grateful Deadin versio on tutuin, mutta tuosta listasta löytyi muutama helmi, esim. tuo Robert Plantin esitys, kiitos.

  • Susupetal,
   Jostain biisistä josta tehdään paljon versioita, on loppupeleissä vaikeaa valita sitä parasta. Helmiä on paljon.

 2. Grateful Deadin versio on minulle näistä tuntemista kaikkein paras. Nazarethin coverin on itseasiassa ensimmäinen kuulemani esitys biisistä. Eikä sekään ihan huono ole. Hieno biisi. Muistan lukeeni On the beach romaanin teininä ja liikuttuneeni kovasti ydisodan tuomasta lopusta.

 3. Olen kuullut tämän ennen Grateful Deadin versiona(josta myös pidän enemmän).Mutta oli mielenkiintoista kuulla myös alkuperäinen versio!

 4. Anteeksi että häiritsen musiikin kuunteluasi 😉
  Haluaisin tietää, saako wp:hen sellaisen blogien rullauksen, kuin bloggerissa on. Olisi helppoa seurata, kuka on laittanut uutta. Vai onko sinulla jokin muu keino tähän?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s