Valokuvatorstai – 300

Valokuvatorstain teemana ovat ‘Sanat‘:

sanat

Sanat

John Court on Suomeen muuttanut brittiläinen taiteilija, jonka teoksissa sanoilla on elämää suurempi merkitys. John kärsii vakavasta lukihäiriöstä ja koulunkäynti oli hänelle hyvin tuskaista. Jossain vaiheessa hän oivalsi kirjoittamisen olevan piirtämistä ja alkoi hyödyntämään kirjainten piirtämistä, sanoja, monikerroksisissa teoksissaan. John Courtin tuotantoon kuuluu niin kuvataide kuin performanssit ja videoteokset. Kaikissa teemana ovat sanat, lukeminen, kirjoittaminen, tuska niiden tuottamisessa.

John Court:n tuotantoon pääset tutustumaan tästä linkistä. Erityisesti tämä videoteos ‘Impossibility of the World‘ eli ‘Sanan mahdottomuus’ kertoo kirjoittamisen fyysisestä ja henkisestä ristiriitaisuudesta. Erinomainen!

18 comments on “Valokuvatorstai – 300

  1. Mielenkiintoinen tapaus. Mun suosikki on Art is art. Itselläni on joskus sanojen kanssa ongelmia, en saa lausuttua oikein ja joudun toistamaan monta kertaa muistaakseni.
    Esim. sana sudoko ei väänny oikein vaan sanon sen aina soduko. Miksi en tiedä. Jouduin tarkistamaan oikeinkirjoituksen ennen kuin kirjoitin sanan tähän viestiin, niin totta ongelma on!

  2. Lukihäiriö tai sanasokeus on hankala juttu elämässä – nyt hyödynnetty mainiosti – onneksi hän oivalsi…

  3. Hieno vastaus ja tietopaukku. Harvoin tulee ajatelleeksi toisten vaikeuksia itselleen simppelissä asiassa, vaikka tuo BLOGitsen sudoko on minunkin kompastuskiveni. . Katsoin videokuvat, taipuisa herra.

  4. Näin se on, että voi löytyä jokin vahvuus vaikka aluksi näyttäisi ettei ole mitään omaa aluetta. Hyvä osallistuja!

  5. Minäkin tykkään sanoista. Kaikenlaisista sanoista. Tästä kuvasta pidän kovasti. Sanataidetta…. hmm…. täytyy pistää välimuistiin 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s