100 vuotta rock’n rollia alle minuutin

Concert Hotels tarjoaa huikean pläjäyksen Rock’n Rollin historiaa alle minuutissa. Koko rockin historia on todella upeasti visualisoitu gospelista tämän päivän genreihin. Tiesitkö missä järjestyksessä ne tupsahtivat eetteriin tai mistä juuret juontavat suosikkityyliisi? Klikkaamalla kuvaa pääset tutkimaan tarkemmin:

history1

– 100 Years of Rock in less than a minute –

Animaation päätyttyä voit kuunnella musiikkinnäytteitä klikkaamalla haluamaasi genreä ja samalla visualisoituna tarkentuu tyylilajin yhteydet muihin tyyleihin, juuriin ja seuraajiin.

history2

Tämä on mainio visualisointi! Suosittelen!

Susupetalkin haikaili historian huminoihin tänään, joten tässä tulee sunnuntain kaunniaksi klasari historiasivulta; glamrockin takaa löytyy mestari Bowie:

– Life on Mars? –

Biisi on vuodelta 1971, David Bowien ihki-ihanalta ‘Hondy Dory‘ -albumilta. Albumi, jonka olen kuunnellut puhki ainakin kerran ja toisen venyttänyt kasettisoittimessa mutkalle.

9 comments on “100 vuotta rock’n rollia alle minuutin

  • Liplatus,
   Minusta tuntuu, että olen kuunnellut Bowieta aina. Sieltä pikkutytöstä saakka. Tässä videossa viehätti tuon ajan look.

 1. Tämähän oli todella mainiosti toteutettu matka juurilta tähän päivään, kiitos… 🙂 – kaikkea jotkut keksivätkin, hieno juttu, pitää laittaa tämä itselle talteen privaan linkkilistaan.

 2. Visualisointi oli mielenkiintoinen; kirjastossa ei musiikkeja voinut kuunnella. Voi kuitenkin arvella, että 100 vuoden kuluttua osa noista nykynimistä on unohtunut, ja tyylejä näyttäisi olevan vähemmän kuin mitä niitä tuossa listataan.

  • Pekka,
   Toivotaan, että aivan kaikkea sälää meidän ei enää sadan vuoden kuluttua tarvitse kuunnella. Muutaman genren pudottaisin jo nyt tuolta radion soittolistoilta 😉 Aika näyttää miten käy.

 3. Hauska tuo minuutin musasukupuu, siinä riittää klikkaamista ja kuuntelemista.

  On muuten kulunut järkyttävän pitkä aika siitä, kun ensimmäisen kerran kuuli Bowieta….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s