Linnoituksen hulinaa

Tämä Etelä-Karjalainen markkinakansa piti vuorostaan Linnoituksella viikonloppuna markkinat. Vanhan linnoituksen miljöö loi aivan omanlaisensa tunnelman päivän tapahtumaan.  Kansaa oli tänään mukavasti ja myyntikojuja hurjat määrät. Käsityöläiset ja herkkumaakarit siellä myivät tuotteitaan. Kiva oli kierrellä kameran kanssa ihastelemassa noita taidon näytteitä. Tässä kaupungissahan noita markkinoita piisaa pitkin vuotta, mutta nämä jouluiset ovat niitä kaikista herkullisimpia.

markkinat– Linnoituksen markkinat –

Kojut ja myyntitiskit pursusivat tavaraa, ilokseni pääasiassa käsin tehtyjä tuotteita. Jokelan pajun myyntikoju oli tietenkin ehdoton suosikkini ja muutaman pajunipun kanssa sieltä kotiin taivalsin. Näiden etelä-karjalaisten markkinavietti on kyllä aivan omaa luokkaansa. Mutta mikäs sen mukavampaa kaupankäyntiä kuin tuottajalta kuluttajalle suoraan ilman välikäsiä.

Toinen piirre, johon olen näissä paikallisissa ihastunut on aivan ventovieraille juttelemaan tulo. Harva se viikko minullekin tulee joku tuntematon juttelemaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa: hississä, leipomon jonossa, kaupan kassalla jne ja jutustelun aiheet ovat aina kaukana siitä tilanteesta. Todella piristävää touhua Espoon jälkeen 😀 Tänään kävi myös niin, kun kamerani kanssa siellä kuvailin hieman sivummalla vanhoja linnoituksen rakennuksia ja ortodoksista kirkkoa, niin eräs rouva lähestyi minua palattuani ihmisvilinään ja alkoi juttelemaan valokuvaamisesta harrastuksena. Oli kuulemma seuraillut touhujani jonkun puodin ikkunasta. Paikallinen valokuvauskerho oli markkinoilla myös isoine putkinensa, mutta ei tämä rouvakaan heihin kuulunut. Pohdimme nettifoorumeiden osallitumisen helppoutta ja palautteen tärkeyttä. Kiva kohtaaminen.

Advertisements

14 comments on “Linnoituksen hulinaa

  • Kiiris,
   Sieltä löytyykin varmasti kaikkea mielenkiintoista ja erilaista tähän meidän tarjontaan! Minkäköhän laisia tonttuja ne siellä pistää esille, vai meneekö Maria linjalla?

   • Tonttuja vähemmän, kaikenlaista seimiasetelmaa kyllä löytyy. Olen etsinyt kranssia, vaan en ole vielä löytänyt 😦

 1. Käsitaitavien markkinat on aina mielenkiintoisia, jouluna varmaan vielä enemmän, semmoiset on minulta jostain syystä jäänyt kokonaan kokematta.
  Minäkin pidän sikäläisestä ‘osallistuvasta’ ilmapiiristä, kyllä sen eron äkkiä huomaa pääkaupunkiseutuun verrattuna.

  • Sirokko,
   Tuleppa jouluksi kotiin 🙂 Aika paljon on saman tyylistä tavaraa myös syysmarkkinoilla. Toki joulun alla on myös paljon joulukoristeita tarjolla.
   Hienosti sanottu tuo ‘osallistuva ilmapiiri’!

 2. Myö karjalaiset vaa olla tämmösii… Imatralla kerran yksi kauppias torilla sanoi, että Itä- Suomen reissun jälkeen täytyy heti lähteä Turkuun päin, kun karjalaiset ovat niin kovia tinkimään, että menee tappioksi koko kaupankäynti. Turkulaiset maksaa hinnan, mitä pyydetään.

  • Perinteet kunniaan! Minusta on mukavaa, että on näitä kauppias- ja markkinaperinteitä. Näillä markkinoilla on hyvä fiilis, iloisia kohtaamisia ja paljon puheen porinaa kaupan teon lomassa.

 3. Markkinat on mukavia. Täälläpäinkin on joulun alla, mutta valikoima on pieni. Tunnelmassa kyllä löytyy. Monesti ihmiset vain kiertelevät ja tapaavat tuttujaan, ostaminen on sivuseikka.
  Hyvää joulua Lepis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s