Paistaa se vielä 

Kasvibiologiassa ei rikkaruhoja tunneta. Ne ovat kaikki vain epätoivottuun paikkaan kasvamaan asettuneita luonnonkasveja:

IMG_5816

Suloisesti rempallaan

Luontoliiton Kevätseurannan teema oli tänä vuonna ‘Luonto on urbaani‘ ja voikukka yksi bongattavista kasveista. Näin se löytyi, tuo rehevä kevään kukkija, joka työntää voimakkaat juurensa koloon kuin koloon ja ilahduttaa meitä huikaisevalla keltaisuudellaan. Tokihan nuo ovat kukkineet jo parisen viikkoa näilläkin leveysasteilla, mutta tämä tuli aamulla vastaan kuin tarjottimella.

Viikonloppuna tiedossa rentoutusta ja hieman kotihommien puuhastelua. Jos kelit suo niin painun pihalle nautiskelemaan keltaisesta loistosta.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

24 comments on “Paistaa se vielä 

 1. Joskus oikein toivoo, että olisi itsekin yhtä itsevarma kuin voikukka, paikka kuin paikka, tässä olen ja kukoistan, piste. Lämmintä viikonloppua sinnekin!

 2. Voi kukka minkä kuvasit! 🙂 Stadissa oli mahtavan aurinkoinen päivä, jiiihuu! Relaa viikonlopun jatkoa!

  • BLOGitse,
   Luonto tarjoaa näitä ihania yllätyksiä kameralle 🙂 Täälläkin nautittiin auringonkylvyistä, nyt aamulla näyttää laimeammalta. Silti nautitaan viikonlopun rauhasta.

 3. Juuri tänään, kun tultiin kotiin autolla, niin sanoin miehelleni, että kyllä suomen luonto vaan on niiin kaunis, kun ihan keltaisenaan maantienvarret kukkivat, eli juuri näitä voikukkia olivat, mutta kauniitahan ne ovatkin!

  • Harakka,
   Tämä on justiinsa se! Kevään toiseksi paras aika hiirenkorvien jälkeen, keltaisenaan aaltoilevat pellot ja pientareet. Nautinnollista!

 4. Voikukka on kaunis, niin puhdas väreiltään ja sen näkeminen keväällä voi ilahduttaa. Näin niitä myös eilen kaupunkireissulla, missä ihailin tienvarsien keltaisuutta. Oma piha on vielä voikukaton.

 5. Hieno kuva. Voikukka on kaunis monessa paikassa, muta aivan joka paikkaa sitä en kaipaa. Luulen, että on eniten kuvaamani kukka 🙂

 6. Voikukat ovat riesa, mutta meillä niissä pörrää lähipesien mehiläiset. Lapset kantavat kukkia onnelisina käsissään ja haistaessaan saavat siitepölyä naamaansa. Ei mokomia jokapaikan aurinkoja voi vihata. 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s