Under the Weather / Mnnn…. Säätila rokottaa…

Under the Weather

Tuo tauteilu on niin hienostuneesti sanottu englanniksi: “Under the Weather”, paljon mukavamman kuuloista kuin särkee ja kolottaa! Ensin oli flunssa ja siitä salamana sujahti poskiontelotulehdus, joka valui keuhkokuumeeksi ennen kuin huomasinkaan. Onneksi sen verran sukkelaan onnistuin lääkäriin menemään, että lievästä tapauksesta on kyse ja antibiootit purevat. Sairauslomalla saan olla vielä pitkälle ensi viikkoon, nautiskella leffoista ja hyvistä kirjoista. Taitaa olla aika hiljentää vauhtia, jälleen, ja keskittyä näihin mukavampiin hommiin.

We don’t have anything as nice in Finnish language to subscribe being ill that “Under the Weather” is in english language. It doesn’t sound so nice to say aching and suffering! First there was a cold that turned into sinusitis and that into pneumonia. Luckily it’s a mild case of illness and the antibiotics are working well. Now I have plenty of time to enjoy good films and books. And it is a sign to slow down work and concentrate on these more enjoyable things.

20 comments on “Under the Weather / Mnnn…. Säätila rokottaa…

 1. Paranemisia ja hidasta elämää! Samaa podettu täällä, keuhkokuumetta ei tosin. Nyt menossa jo toinen flunssa tänä syksynä, ensi viikolla varmaan taas poskiontelotulehdus. Pah. Huomaa, että kesällä ei saanut tankattua aurinkoa ja vastustuskykyä.

  • Paranemista myös sinulle Susupetal! Viheliäisen taudin kanssa kamppailet kun se uusii, tai ei parane lainkaan. Nokkakannuhan sinulla on käytössä?
   Taitaa tulla pitkä ja ankea talvi ilman sitä aurinkoa 😦

 2. Onneks ehdin ohittaa nuo flunssat ja pääsin takas aurinkoon! Se on siis se keltainen pallo taivaalla, joka lämmittää, melkein jo ehdin unohtaa sen olemassaolon Suomi-reissullani. En ihmettele jos vastustuskyky siellä heikkenee. Paranemisia sinulle!

  • Kiitos Sirokko 🙂 Niin se aurinko! Vähiin jäi ja hitaasti hiipuu vielä vähemmäksi. Ostin jo vahvaa d-vitamiinia ison purkin.
   Onneksi kerkesit näiden tautien alta pois! Tosi moni on sairastanut pitkään tänä syksynä.

 3. Upea kuva!
  Helposti kroppa alkaa ilmoittaa milloin on ollut liian vauhdikasta, flunssa heti väijyy.. Lepäile rauhassa itsesi terveeksi.

  • Kiitos Millin 🙂 Ajattelin että ne keuhkot on täynnä rakkuloita, jotka roikkuu tuollaisessa verkossa… 😮 Onneksi ei sentään. Olen huilannut urakalla!

 4. Paranemista! Onkohan niin että osa väestöstä altistuu flunssalle ‘jatkuvasti’ tai useammin kuin toiset mutta miksi…vai luulenko vain kun luen bloggauksia niin ainakin sinä ja Susu olette flunssassa ihan liian usein – vai kuvittelenko vain?
  No, niin tai näin niin lepo on paras lääke paranemiseen!
  Tuo valokuva on upea, lisää kiitos!

  • Kiitos BLOGitse 🙂 Parempaan suuntaan ollaan menossa!
   Hyvää pohdintaa miksi osa väestöstä altistuu flunssalle jatkuvasti. Tai siis miksi… No, miksi niin käy minulle johtuu pitkälti siitä että altistun niille töissä ehkä keskivertoa enemmän, paljon ihmisiä ja kun taudit iskee niin ne leviää. Toinen suuri syy on se stressi. Tämän taudin venyminen ja paheneminen johtunee siitä. Aika pysähtyä.
   Silloin kun aktiivisemmin bloggasin olin myös aikas stressaantunut työstä ja sairastelin paljon näitä sitkeitä antibiootteja vaativia tauteja. Päästyän siitä hommasta eroon en ole viimeisen neljän vuoden aikana sairastanut kuin yhden antibiootteja vaativia tauteja ja sekin tuli allergioista. Pari pikku flunssaa vain 🙂 Vatsavaivoja sitäkin enemmän 😉 Joten ehkä suunta on sittenkin parempi 😮 Toivottavasti!

 5. Kaunis pisarointi kuva.

  Toivottavasti tauti alkaa hellittämään, paranemista Sinulle!

  Toivottavasti kasvo-ontelo huuhtelut suolaisella vedellä estävät tulehdukseni. Tahtoo olla että jossain vaiheessa kuintenkin tulehdus iskee huuhteluista huolimatta.

  • Kiitos Liplatus 🙂 Kyllä tämä tästä taas pikkuhiljaa kuntoutuu. Antibiootit tehosivat kuumeeseen, muuten on vielä kumma olo.

   Suolavesihuuhtelujen kanssa kannattaa olla sitkeä ja huuhdella vaikkei tuntuisi siltä. Ainakin se helpottaa olos, jos ei vie koko tulehdusta pois.

 6. Oi miten kiehtova ja kaunis makro! ❤ Upeat värit ja rajaus! Ruoste(?) tuo mielettömän hienoa kontrastia pehmeän näköiseen seittiin ja noihin pisaroihin.

  Harmi että olet ollut noin kipeänä.. Mutta toisaalta, oletpahan saanut nauttia hitaammasta tahdista ja kaikesta mukavasta tekemisestä kotosalla. Jostain syystä se menee aina niin, että mikäli ei ymmärrä itse hiljentää riittävästi niin luonto kyllä hoitaa! Kokemusta on. 😀 Paranemisia!

  • Kiitos Anna 🙂 Ruostettahan se kuvassa on, löytyi tuollainen mukava kulmaus vanhasta kontista.
   Parantumaan päin ollaan jo ja on tämä ollut nautintoa olla vain!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s