How to Survive November 2017 – 5

Keittelin perjantai-iltana kananmunia ja kattilaa liedeltä ottaessani loiskautin kiehuvaa vettä jalalle. Palovammahan siihen muodostui kylmennyshoidosta ja rypsi-laventeliöljy rasvauksesta huolimatta. Iho rullautui irti roikkumaan tuohon varpaiden viereen harmaana klönttinä ja alueen (n. 4 x 3 cm) reunat muuttuivat punaisen verisiksi sekä pieniä vesikelloja alkoi muodostumaan. Eilisen koippelehdin lähdes muistamatta koko asiaa, kunnes yöllä se alkoi jomottolemaan ja aamulla koko jalkapöytä oli turvoksissa, punainen ja askeltaminen sattui. Aikani pohdittua asiaa päätin soittaa päivystykseen ja sieltä kehoitettiin tulemaan näyttämään vammaa terveydenhoitajalle.

Pääsin sisään varsin sujuvasti sen suuremmin jonottamatta. Ja sitten se alkoi! Sain sellaisen ropotuksen siltä hoitajalta ettei ole moista ennen kuullut tuollaisessa paikassa. Ensin sain huutia, ennen kuin kerkesin sukkaa jalasta vetämään, että mokomaa asiaa nyt edes tulen näyttämään. Seuraavaksi sain kuulla kunniani, että odotin niin pitkään enkä mennyt heti perjantaina tai viimeistään lauantaina. Siinä motkottaessaan hoitaja puhdisti haavauman ja leikkasi sen rotkottavan nahan irti sekä suojasi ja sitoi sen. Kotihoito-ohjeissa tuli vielä seuraava litania, kun tunnustin ettei minulla ole kotona mitään rasvaista perusrasvaa. Minua naurattaa vieläkin, se oli niin huvittava tapaus kaikesta motkotuksestaan huolimatta!

an ambulance

TallennaTallennaTallennaTallenna

20 comments on “How to Survive November 2017 – 5

  • Kiitos Morgan 🙂 Taidan olla sen verran vilkasliikkeinen, että munkkien paistaminen saattaisi olla katastrofi tässä keittiössä!

 1. OHH! Kaikkea sitä, että pääsee ottamaan tuommoisenkin kuvan.
  Ei kai sentään tarvinnut rullailla kotiin asti, palovammat voivat olla pirullisia.

 2. Huh huh, toivottavasti lähtee nyt paranemaan. EA-kurssilla oli näistä palovammoista, että ellei sitä kunnolla viilennä, niin se etenee siellä. Yhdellä työkaverilla oli pitänyt leikata kädestä pois pintaa, kun oli pienestä pökkäyksestä lauennut auton turvatyyny ja se oli tehnyt palovamman käteen, jota ei ollutkaan sitten tajuttu hoitaa heti.

  Paranemista siis!

  • Kiitos Timo 🙂 Muistelin kanssa EA-kurssin oppeja ja siksi ehkä huolestuin enemmän sen roikkuvan nahan vuoksi. No, nyt mennään näillä ohjeilla.

 3. No voi hitsi, kuinka kävi 😮
  Minulle on joskus käynyt samoin, tuon motkotuksen suhteen. Mistä sitä tietää, milloin pitäisi lähteä…
  Hienon kuvan heijastuksineen sait.

  • Kiitos Uuna 🙂 Kuvittelin että sinne meneminen on ihan ok sen soittamisen jälkeen. Puhelimessa kun vielä kehoitettiin tulemaan. Tiedä näistä. Tämä oli ensimmäinen kerta vuosikymmeniin kun olen käynyt päivystyksessä, taitaa mennä taas tovi. Toivottavasti!

 4. Outs! Ajatuskin hirvittää, jalan jomotuksen lisäksi vielä motkotukset! Ei ollut hyvä päivä hoitajallakaan. Helpommallakin olisit voinut päivän heijastekuvan saada 😉

  ps, tein Vakka-blogiini oman sivun selätys-kuvistani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s