How to Survive November 2017 – 8

Shadows and reflections


a vase

Annoin periksi ja kävin työpaikkalääkärissä tänään. Periksi annoin työkaverille, joka ihanasti patisteli menemään. Tulehtumaan se jalka on päässyt, vaikka palovamma oli jo vähän lähtenyt kasvamaan umpeen. Turvoksissa on koko jalka ja punainen, nyt jo puoleen koipeen saakka. Lääkäri oli tosi äkäinen, että siihen haavaumaan oli sellainen hoitolappu laitetettu, honosti ohjeistettu kuulemma. Ja kun kerroin saamastani kohtelusta, hän oli myös hyvin närkästynyt. Nyt on sitten kolmen viikon antibioottikuuri, paksua rasvaa (hopearasvaa), rasvasidosta, suojasidosta, harsoo ja maitohappobakteereja, niin ja pitkälti sairauslomaa. Desinfioimisainetta välineiden (sakset, rasvan levittimet yms.) varten myös piti hommata, sekä kertakäyttökäsineitä. Nyt sitten harjoitellaan haavan hoitoa. Kerran päivässä pitää suikutella ja vaihtaa sidokset rasvoineen. Että sillei. Tylsää.

TallennaTallenna

18 comments on “How to Survive November 2017 – 8

 1. Äh, johan sinua nyt koetellaan 😦 Hyvä, että menit lääkärille. Mikähän siinä on, että aina täytyy patistella.
  Kärsivällisyyttä paranemiseen!

  • Kiitos Susupetal, kärsivällisyys taitaakin olla kova sana tämän vaivan taittamiseen. Taisi jäädä kummittelemaan mieleen sen sunnuntaisen terveydenhoitajan asenne ja ajattelin että eihän tämä mitään…

 2. Sulla on kyllä ikävästi alkanut tämän vuoden selätys…no, ehkä et huomaa pimeää kun on puuhaa rasvaamisessa ja sitomisessa…ja taidokkaiden valokuvien räpsimisessä!
  Minäkin olen napsinut kuvia selätykseen mutta postaan vaan silloin tällöin kun en millään ehdi/viitsi joka päivä vaivautua….Ihan kiva ottaa välillä valokuvia joita voi sitten muokata ihan miten lystää, virkistävää vaihtelua!

  • Kiitos BLOGitse 🙂 Marraskuun kurjuus on nyt korotettu maksimiin, joten suunta on parempaan päin!
   Kiva, että olet kuvannut ja inspiroitunut! Postata kerkiää kun joutaa 😉

 3. Jopas on marraskuun survivalia, eikä auta muu kuin askarrella huolella palovammahoitojen kaa. Puuhaa on, mutta kyllä jalka paranee.

 4. Hohdokas valoisa heijastus.

  Bakteerit ehtivät haavaasi. Hyvä että olet nyt hyvässä hoidossa ja hyvät lääkkeet ja ohjeet sait. Kyllä paranet vaikka nyt koettelee. Jaksamista!

  Kissan puremaa jouduin aikoinaan pitkään hoitamaan kaksilla eri antibiooteilla.
  Mätää jouduin puristamaan haavasta päivittäin, ettei koteloitu sisälle.
  Puraisu kun meni liki syvälle ranne luuta.

 5. Vaikka parhaasi yrität niin aina torutaan, jospa vihdoinkin olisi oikeat ohjeet. Päivän askerteluja sait, onneksi ei ollut kamerakäsi.
  Varjokuvasi näyttää jääpalalta, vai johdattiko tarinasi ajatuksiani.

  • Taisi tarinani johdatella ajatuksiasi Millin 🙂 Olisiko kuitenkin lasia?
   Taitaa olla meikäläisen kohtalo, että aina torutaan 😉 Jospa sitä vielä joskus viisastuisi! Onneksi ei ollut käsi, hui kauheeta!

 6. Heijastuksia nyt sitten palovammastakin enemmän kanssa (jääpala tuli minullekin mieleen). Aineitten läträämisessä kyllä kuluukin hyvin toipilaan aika.
  Tuo edellinen heijastus oli aivan ihana! Minulla varmaan alkaa taas oranssi kausi (mandariiniaika, you know).

  • Sirokko, oranssi aika on hyvä aika! Ostin kanssa ison pussi mandariineja tänään lohdutusruoaksi.
   Rasvaamien ja siteiden vaihto on oikeasti aika ällöä hommaa!

  • Tämä elää mielialan mukaan, tämä marraskuu. Nyt alkaa jo tuntua että antibiootit puree ja ollaan menossa parempaan suuntaan. Tosin koipi on vielä tosi paksuna!

    • 😀 Se oli jo loppukesästä ja tutkimusten alla vielä pitkään. Ihmeelliset, tosi kovat päänsäryt. Ensimmäinen epäilys korvatulehdus, mutta ei sieltä mitään löytynyt ja sieltä passittivat neurologille, joka arvelee jaksottaiseksi päänsäryksi. Tosin epäilee ja tutkii lisää tammikuussa. Ne päänsäryt loppuivat siihen keuhkokuumeen antibioottikuuriin, joten ehkä se oli jotain muuta… Ihan omituinen syksy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s