Social distancing – Day 48

Hallituksen päätöksiä koronarajoituksien purkamisista on tänään odotettu ja saatiinhan niitä. Paljon hyviä purkuja tiedossa, kuten kirjastoista lainaamisen salliminen ja kesäkuun alusta ravintoloitakin voidaan avata rajoitetusti. Minä tietenkin odotin innokkaana toisen asteen koulujen kohtaloa, mutta eihän tuohon selkeää päätöstä tullut. Joudutaan siis vielä odottamaan mitä koulu päättää. Siellä tuli jo viime viikolla lisää rajoituksia sisäisesti. Jos muistatte ne miehet, jotka hiippailevat töihin normaalisti joka aamu kuin ei mitään rajoituksia olisikaan. Sieltä heidät edelleen löytää, huolimatta viime viikkoisesta määräyksestä, jossa määriteltiin yksi ihminen per työhuone malli. Tänään kävin viemässä papereita ja siellähän ne nökötti kaikki samassa työhuoneessa. Onnellisina!

Today some of the long waited corona restrictions were lifted. For example you can start lending books from the libraries again and from beginning of June the restaurants can open with less restrictions. I was waiting for the fate of upper secondary schools and colleges. The government said that they can open if necessary, but they proposed that they’ll be closed until the end of the semester. Have to wait what our institution decides. We just got more restrictions internally last week not to have more than one person working per office. If you remember the men that came to work every morning like there were no restrictions at all. Well, they still do. I guess they are happy there, packed in one office.

– Renovation time –

— — —

Finland 5327

6 comments on “Social distancing – Day 48

    • Kyllä tässä varmaan aika varovasti saadaan mennä vielä pitkään, Timo! Meillä on sairastuneiden luku pysynyt nyt monta viikkoa samassa, joten kai se on kun yksi parantuu niin toinen sairastuu. Jossain määrin olen myös inhorealisti ja uskon tämän olevan luonnon kosto ja se ei mene ohitse ennen kuin riittävästi vähennystä tapahtunut… Hui!

      • Vaasan keskussairaalan sivulla se koronaluku on sairastuneiden määrä, ei sairaana olevien määrä. Tuskin niitä parantuneita siitä luvusta ruvetaan vähentämään, kun useimpia ei varmaan enää jälkeen testata, että onko virus kadonnut. Ihmiskunta kun vähentäis lihan syömistä, varsinkin villieläimien, niin vähenis nämä virusten siirtymiset ja samalla auttais ilmastonmuutokseenkin. 👍

        • Täällä sanotaan että Etelä-Karjalassa varmistuneita koronaan sairastuneita on 14 ja sairaalahoidossa ei ole ketään. Tosin samaan hengenvetoon sanotaan että jos lukumäärä on alle viiden, niin sitten ei kerrota. Aika vähäiseltä vaikuttaa tuo kokonaismäärä koko maakuntaan nähden. Täällä olisi taulukon mukaan viimeksi ollut positiivisia näytteitä 9.4… http://www.eksote.fi/Koronavirus/lukuina/Sivut/default.aspx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s