Social distancing – Day 68

Aamulla heräsin hyvissä ajoin ja suuntasin takaisin pellolle kylvötöihin ilman sen kummempia kolotuksia tai jäykistyneitä jäseniä (pieni ihme). Porkkanan siementä meni maahan irtosiemenenä ja nauhassa. Keltaisista porkkanoista on tullut viime vuosina meidän suosikkeja, joten niitä kylvin enemmän kuin perinteisiä oransseja. Maahan pääsi myös raitapunajuuri, valkosipulit ja vähän pinaattia. Siinä oli vain neljä penkkiä, miten ihmeessä mä saan sen palstan täyteen. No, se jää mietittäväksi kahden viikon päähän. Rankka päivä tämäkin pitsiharsojen, käytävämattojen ja kasteluiden kanssa. Nämä paikalliset äidin ystävät muuten syöttävät minua täällä kilpaa niin ruuan määrässä kuin laadussa. Ihania ovat!

Woke up this morning without any aches from yesterday’s shoveling. Went pack to the vegetable lot early in the morning to work some more. I seeded carrots, yellow and orange, beetroot, spinach and garlic. The yellow carrot has become our favourite, so I seeded it more than the regular orange. Hard day this one was also with setting the covers for the plants and pathways, and of course the watering. Now they’ll have to survive on their own for two weeks, let’s hope for some rain. Mom’s friends feed me here like if they were in a competition between themselves who does more and better food. Oh, they’re so lovely!

– The seedings – Part one –

— — —

Finland 6571

20 comments on “Social distancing – Day 68

 1. Keltaisia porkkanoita??? nevö höört, maistuuko ne miten erilaisilta? Eikö niissä sit ole karotiiniä, eikös se oranssi väri tule siitä? Sehän kai parantaa yönäköä. Porkkanatietouteni olikin sit siinä;D

  • Ne on hyviä, miedompia ja makeempia kuin tavalliset. On niissä karoteeneja, keltaisia sellaisia. Yleensä kyllästyn porkkanoihin tuossa kevättalvella, mutta en näihin. Siis niiden on oltava hyviä 😉

   • Siitepölyallergian takia en viitti syödä porkkanaa raakana (samaan raaka omena, kirsikka, kiwi, luumu) joten oliskohan nää keltaiset erilaisia siinä suhtees? Vois ottaa kaupasta ja Tarja sitten syö puolet tai kaikki. 🤔😊

 2. Reipasta! Meillä oli asia lähinnä eilen, kun ajettiin siirtolapuutarhan ohi ja pysähdyttiin ottamaan kuva siellä kasvukauteen valmistautuvasta porukasta.

 3. Kylvöpuuhat ovat parasta rentoutusta keväällä ja se kun syksyllä saa nauttia oman kylvöksen satoa! Omasta maastani löytyy ainakin mangoldi ja kirveli ja se kesäporkkana suoraan maasta, nam!

 4. WOW! Olet ollut tosi ahkera. Minä viljelen ‘kukkia’ hih. Ekaa kertaa oikein sipuleista yritän saada kukkia kasvamaan, en ole viherpeukalo (vielä).
  Aloitan kesäkuussa ‘Summer 2020’ haasteen perjantaisin, sen tiimoilta voisit postata viljely- ym. kuvia.
  Hienoa kun äitisi toipuu, voi paremmin!

  • Kiitos BLOGitse 🙂 Ahkeruus on tuulista kiinni tässä huushollissa. Kyllä sinustakin vieherpeukalo vielä tulee, usko pois!

 5. Selvästi olet matkalla viherpeukaloksi! Oman maan perunatkin olisivat ihania…, Sitten yrttejä: myös pakastettaviksi sopivat hyvin ruohosipuli (osta taimena, tulee ihana munakas!), persilja & tilli. Hyviä dippikastikkeisiin myös.

 6. Siinä työtä riittää mutta kiitos lopussa, oman ryytimaan antimet.
  Kunto pysyy hyvänä.
  Eksoottisempia ovat raitapunajuuri ja keltainen porkkana.

  • Aivan oikeassa olet, Liplatus, mikä sen parempaa ruokaa kuin oma kasvattama. Aika näyttää päästäänkö sinne asti.

 7. Olet reipas. Kun alusta selvisit niin hyvin menee, kuten yleensäkin monessa hommassa.
  Ihmisten auttamishalu on sydämeen käypää, niin hieno asia.
  Keltaporkkanat ovat herkullisia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s