Social distancing – Day 105

Hurjan myrskyn teki meille! jonkun verran osui Päivön liepeitä tielle matkalla Etelä-Karjalasta Keski-Suomeen. Toisinaan tuuli hieman keinutti autoa ja toisinaan tuulilasinpyyhkimet joutuivat urakoimaan. Puut matalla kaartuivat kauas tuossa kovassa tuulessa ja jokunen oli rysähtänyt poikki. Toivotaan ettei kovin pahaksi heittäydy tuo Päivö edetessään kohti itää.

We got a heavy storm today, called Päivö. I met with some of it’s tails on my way from South-Karelia to Middle Finland this evening. Sometimes the wind rocked the car, sometimes the windshied wipers had to work overtime. Trees were bending quite a bit the whole way from the harsh wind, some even snapped half. I hope this Päivö doesn’t do too much damage on it’s way to east.

– Savitaipale –

– Kangasniemi –

– Today’s temperature! It’s 19 degrees less than last week!

— — —

Finland 7214

10 comments on “Social distancing – Day 105

  1. Aika jännä lukea tuosta uutisista, kun Vaasa jäi koko myrskystä sivuun. Sademäärä 0 mm. Saa nähdä millainen keli on viikon päästä, kun ollaan siellä suunnilla.

    • Tuolla idempänä se on riehunut oikein kunnolla. Minä taisin nähdä vain pientä puhuria. Tälle päivälle on luvassa kovia ukkosia ja kaatosadetta ainakin tänne Keski-Suomeen…

  2. Pääkaupunkiseudulla on satanut valtavasti, vaan ei kummempia myrskytuhoja. Muistan jonkun trombin tai tornadon ikuisuus sitten, joka pyyhkäisi Imatran Vuoksenniskalla mäntymetsikön nurin. Maasta irtin nousseet kannot olivat hurjaa katsottavaa. Turvallista eloa ja oloa sinne!

  3. Deep Purple – Stormbringer. Myrskyt on kivoja!! Parhautta on kun pääsee oikein lähelle salamaniskua, kyllä on ilmassa ioneja!! Onks Lepikselle Rajuilma tuttu? Siis orkesteri, jkl:n ikioma motorhead! Laitankin klassikoksi lauantaina.

  4. Päivö pani parastaan. Täällä on satanut, nyt aamulla paistanut, välillä tihkunut, nyt näkyy toisaalla aurinko ja toisella suunnalla synkkiä pilviä, ukkosta odotellessa.

  5. Päivön päätteeksi meillä oli tullut seitsemisenkymmentä milliä, mutta tuhot rajoittuivat tällä kertaa taipuneisiin pensaanoksiin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s