Social distancing – Day 129

Mikä on parempaa tekemistä sateisen siivouspäivän piristykseksi kuin retki Taidelaitos Haihatukseen. Tämän vuoden reissusta teki speciaalin kun kaatosateessa kohtasin Realistinen optimisti -blogin Timon ja Tarjan Haihatuksen parkkipaikalla ja siitä siirryimme nopeasti sisätiloihin tämän kesän ‘Avantgardevekkula 2020‘ -kesänäyttelyyn tutustumaan. Kaikista mukavinta oli kuitenkin tavata tämä mukava pariskunta blogin takaa ja vihdoin sympaattinen Tarja. Timon kanssa ensitapaaminen oli joskus vuonna 2009 Vaasassa. 

Värikäs, ellei jopa väri-iloitteleva näyttely oli mielestäni hyvä. Sisältä ja ulkoa löytyi paljon ihmeellisiä ‘ikiliikkujia’, naivistisia teoksia, taidokkaasti kierrätettyjä muovipusseja, leluja ja villalankaa. Puutavarasta ja sulista puhumattakaan. Monipuolinen näyttely oli laajentunut Haihatuksen kellariin, josta löytyi tämän vuoden suosikkeihini noussut Benjamin Nozdrachevin installaatio. Ulkoalueilta löytyi myös uusia alueita kartoitettavaksi ja pienestä metsästä Kaisa Vigmanin teos ‘Voimametsä’ ihastutti suuresti. Lähiaikoina lisää kuvia ja tekstiä tämän kesän Haihatuksen näyttelystä. 

Tästä päivästä oli sosiaalinen eristäytyminen kaukana, toki turvaväleistä huolehdittiin. 

There is nothing better to cheer you up in a rainy day than to visit Art Centre Haihatus. This years trip to Haihatus was special because I met fellow blogger Timo from Realistinen optimisti -blog and his lovely wife Tarja there. We met at the pouring rain and fast moved indoors to enjoy the art. This years colorful art show was good and enjoyable. There were number of art pieces made of recycled materials (as usual). You could see innovative use of plastic bags, wool, toys, wood and feathers. My favourite can be founded from the cellar, an installation by Benjamin Nozdrchevin. And outdoors is a small grove called ‘Power forest’, an other favourite of mine. I’ll post more in a near future about this year’s exhibition. 

Social distancing was far stretched today once again, but we kept safe distance.

– Haihatus 2020 –

— — —

Finland 7380

19 comments on “Social distancing – Day 129

 1. Huomenet Joutsasta ja kiitos kehuista! 😊 Mukava nähdä suakin taas. On se vähän eri kuin pelkkää nettiä, vaikka livenä taas on niin montaa asiaa yhtä aikaa, että aina unohtuu jotain.
  Mennään varmaan nyt aamusta vielä tsekkaamaan pelto ja vähän jotain muuta meiltä näkemättä jäänyttä ennen kohti Mänttää ajoa.

   • Käytiinkin vain pizzalla ja Göstassa kun kulttuuriviikot olikin peruttu. Olishan tieto varmaan löytynyt netistä, mutta ei oo vieläkään täydellistä rutiinia tarkistaa kaikkea. No, mutta sitten Tuuriin ja sopivasti shoppailua perään – Keskinen oli loppupäivästä yllättävän rauhallinen paikka.

 2. Tulee tuosta nimestä mieleen Tintti kuussa kun prof Tuhatkaunolta palaa päreet kun kuulee väärin ja lkaa meuhkata: -minäkö haihattelija!!??
  Jänniä mielleyhtymiä, sinänsä Tuhatkauno sopisi Jämsään poukkoilemaan näyttelyyn;DD

 3. Hei!
  Kerroit, että sulla oli hienoja kuvia Voimametsästä. Saisikohan niitä jotenkin nähdä? T. Kaisa/ Haihatus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s