Kasvimaa draamaa / A Drama at the Vegetable Lot

Viikonloppuna käydessäni kasvimaalla paljastui kauhistuksien kauhistus; jänis oli päässyt herkuttelemaan pavun varsilla! Välipalaksi on näykkäisty pari porkkanan vartta ja mangoldin lehteä. Onneksi olivat jättäneet papuihin kukat, joten toivoa on vielä pienestä sadosta. Loppusadon pelastamiseksi piti ryhtyä vastaiskuun.

Last weekend went to see how things are at the vegetable lot and a terrible set back had occurred! A rabbit had visited the lot and enjoyed the green beans’ leaves and stems. Some snacking were done in the carrots’ and chards’ stems as well. For some reason they didn’t like the pea’s flowers, so there is a small change to get some crop out of those eaten ones. To save the rest of the crop I had to begun hit back.

– Syödyt versot / Eaten stems –

– Liikaa herkkupaloja / Too many snacks –

– Aidasta löytyi neljä reikää ja vedin suojat alareunoihin / There were four wholes in the fence and made some new covers there –

– Hain uusia tolppia ja asensin ne papumaalle / Got some new poles for the peans –

– Viritin harsoista teltan papujen päälle / Covered the peans with a gauze –

Toivottavasti jänikset älyävät nyt pysyä pois! Olin niin ylpeä tuosta papujen kasvusta, niin tämä oli kamala takaisku. Harsolla teltattaminen ei ehkä kuitenkaan ollut niin hyvä ratkaisu kuin hätäpäissäni luulin, jälkikäteen on tullut mieleen että nehän saattaa hometta kerätä siellä harson alla. 

Hope the hares will stay away now. I was so proud about those peans growing so well, so this was a real bad set back for now. I’m not sure if the gauze was a good idea so late in the summer, it might gather some mildew underneath. 

21 comments on “Kasvimaa draamaa / A Drama at the Vegetable Lot

 1. Aijai, toivottavasti sato pelastuu ainakin enimmäkseen! Meilläkin on täs pihas pyörinyt cityjänis, mutta naapurin 2 m2 kasvimaa ovensa pielessä on tainnut kuitenkin vielä säilyä.

  • Toivotaan että pelastuu, kiitos Timo 🙂 Rusakkoja loikkii siellä todella paljon ja nyt niillä on niitä poikasiakin. Toivotaan parasta myös naapurisi puolesta.

 2. Takaiskupuputus!! Siellä nauttii kasvimaan antimista Jänes, itse Citykani, Pupupopulaation viimeisin tulokas. Ai hitto että mä tykkää tuosta pupu-sanasta, siitä saa niin mahtavia viännöksiä, sano savolainen.

   • Susi on mun toteemieläin, samoin Naakka ja sit on Miljoona Pupua!! Eli en ihan fyysisesti ole ihmissusi…eh! hehehh..
    Täytyy josukus kirjoittaa postaus kuinka löysin/sain mun voima- eli toteemieläimet niin ymmärrät sit..

 3. No, voihan harmi 😦

  En kyllä yhtään ihmettele, että ruoka maistuu jäniksille. Jänisten määrä on lisääntynyt hurjasti täälläkin, eivät siis ole citypupuja vaan oikeita isoja möhkäleitä. Rusakkoja myös.

  • Rusakkoja ja minusta siellä pommi cityjäniskin, joita tosin Jyväskylässä ei ole näkynyt. Mutta että osaavat tuota aitaa pureskella….

 4. Oh, it is awful after all that hard work to have another creature come along and take it all. We had the same problem here in south west England. Deer love broad beans it seems and rabbits eat anything. We erected horse fencing around the plot to keep deer out but expect other creatures to have a feast. Good luck for your defences, I hope they work and you get to enjoy the fruits of your labours.

 5. Oi ei, toivottavasti jää kuitenkin jonkun verran satoa ., Tosi turhauttavaa kun tekee töitä puutarhan eteen, ja sitten tuhmat puput tulevat luvatta herkuttelemaan.

  • Jael, siellä saattaa syksyn pimeydessä myös liikkua ne kaksijalkaiset keräilijät. Se se vasta sieppaisi! Toivotaan että kaikki pysyvät pois!

 6. No voi itku!!! Meilläkin jänis juoksentelee puutarhassa, mutta kun kasvamassa on pääasiassa kivikkokasveja, niin ei ole onneksi kelvannut. Yksi hopeinen koristeruoho oli järsitty, mutta kyllä sieltä uutta nousee.
  Sinulla oli kyllä upeat pavut tulossa. Toivottavasti vielä sentään saat maistaa itsekin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s