Saturday Classics – 22082020

Tänään palataan juurille ja soitetaan pitkästä aikaa musiikkia klassikoiden alkuajoilta ja vuoron saa iki-ihana The Everly BrotersienAll I Have to Do is Dream‘. Tämän vuonna 1958 julkaistun klassikon on kirjoittanut Boudleaux Bryant. Sanomattakin on selvää että kappale kipusi korkeille sijaluvuille listoilla ympäri maailman jo julkaisuvuotenaan. Biisi on luokiteltu Rolling Stone lehden “500 Greatest Songs of All Time” -listalla sijalle 141 ja Rock and Roll Hall of Fame on listannut sen mukaan”500 Songs that Shaped Rock and Roll” -listalle. Biisistä on tehty versioita eri vuosikymmenillä paljon ja se onkin kivunnut Amerikan listoille neljällä peräkkäisellä vuosikymmenellä eri esittäjien toimesta. 50-luku oli tietenkin The Everly Brothersien, 60-luvulla listasijalle neljä nousi Richard Chamberlainin versio, 70-luvulla listoille tällä biisillä kipusi ensin Glen Gampbell ja Bobby Gentryn duetto ja myöhemmin vielä The Nitty Gritty Band ja 80-luvulla Andy Gibbin ja Victoria Pricipalin versio kipusi sijalle 51 (linkit menee YouTubeen, jossa voit kuunnella nämä muut versiot).

Today we’ll go back to the roots and early days of classics with a song by The Everly Brothers. ‘All I Have to Do is Dream‘ was released at 1958 and it was written by Boudleaux Bryant. The song was a huge success for the band all over the world. The Rolling Stone magazine has listed it nro. 141 at the “500 Greatest Songs of All Time” and the Rock and Roll Hall of Fame has placed it on the list of “500 Songs that Shaped Rock and Roll“. There are number of cover versions of the song and it has made the US charts in four straight decades. The fifties was, of course, The Everly Brothers, at the sixties Richard Chamberlain’s version went all the way up to number 4, at the seventies first Glen Gambell and Bobby Gentry reached number 27 at 1970 and later of the decade The Nitty Gritty Band made it up to number 66. At the eighties Andy Gibb and Victoria Principal made it to number 51 (those links will take you to YouTube).

All I Have to Do is Dream by The Everly Brothers –

 

Bonuksena rock legendan versio / A bonus version by a rock legend:

All I Have to Do is Dream by Keith Richards

19 comments on “Saturday Classics – 22082020

 1. Tuo jälkimmäinen versio tosiaan oli kuunneltavampi. Ei nyt ehkä tarttuvuudeltaan, mutta se klassikko on vain liian tuttu ja siirappinen.

 2. Oh, Everly Brothers 4ever ❤ Pehmeät, nuoret äänet. Ollapa taas nuori ja kaunis, enää vaan kaunis 😀

  Tuota Richardsin versiota en ollutkaan kuullut aikaisemmin, ei paha laisinkaan!! Aika verkkaisesti kyllä kulki, johtuneekohan laulajan iästä 😉

 3. Niin tuttu, toki siirappinen! Jännä miten erilaisia tulkintoja samasta biisistä voi tehdä. Richardsin ääni puri, mutta tosiaan aika hidas.

 4. Tämä on minusta ihana kappale, sitähän meidän pitää tehdä unelmoida. Järkimmäistä en ollut koskaan kuullut. Glen Campbell & Bobby Gentry, on mielestäni myös hyvä versio. Tosin pidän Clennin muustakin tuotannosta.

 5. Tämä oli sellainen siirappinen kipale, mutta kyllä tosiaankin Richardsin laulama parempi versio, vaikkakin kamalan hidas.

  • ..eikä silläkään ole mitään väliä. Kaikki nämä versiot tästä puutarhanhoidosta on turhia, alkuperäinenkin on jo ihan paska. parempi zen…tuijota kiveä niin kauan että se alkaa jutella. Sen jälkeen valitse lääkärille meno tai kivi. =)

   • Höpsis Sus’, tietenkin puutarhan hoito on tärkeintä! Ja mikä mukavinta, siellä on ihana haaveilla ja tuijotella kiviä 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s