Saturday Classics – 05092020

Soitetaanpa tänään The Kinksin  I’m Not Like Everyone Else’. Mainio biisi löytyy vuoden 1966 ’Sunny Afternoon’ -singlen B-puolelta. Biisin on kirjoittanut Ray Davies ja harvinaisen biisistä tekee se, että molemmat Daviesin veljekset laulavat soolo-osuuksia. Veljeksistä Dave keskittyi yleensä enemmän kitaran soittoon. Kappaleen sanoitus kertoo joukkoon kuulumattomuuden ahdistuksesta ja sitä lienee meillä kaikilla pieninä annoksina toisinaan.

Today we shall listen I’m Not Like Everone Else’ by The Kinks. This magical song is The B-side of the hit single ’Sunny Afternoon’ from 1966. The song is written by Ray Davies. Unusually both of the Davies brothers were singing leads on this one. Most of the time Dave was concetrating on playin the quitar. The song is about non-fitting in the groud, frustation about it. I quess we all have these feelings every now and then.

 

– I’I’m Not Like Everyone Else’ –

Lisää klassikoita löydät täältä / More classics can be found from here

 

 

13 comments on “Saturday Classics – 05092020

 1. Tykkään Kinksistä kun on sopiva biisi. Vähän sama ilmiö kuin Heepillä, paljon tylsiä ja jonninjoutavia biisejä. Mutta ne hyvät onkin sitten tosi hyviä. hauskaa se että jonkun hitti on mun inhokki es. dedicated follower of fashion, aivan kaamea rallatus vaan on se hyvä biisi ja hitti jonkun mielestä. Saattaa kuulostaa sekavalta mutta kun arvostan asioita muusikon näkökulmasta joten saatan tykätä jostain biisistä siksi miten se on tehty ja millaisia oivalluksia siinä on vaikka en pitäisi kys. biisistä
  Tää oli vähän semiouto, hyvät Neil young soundit kitarasoolossa.

  • No joo, samoina aikoina aloittivat touhuamaan musiikkibisneksissä young ja Davies brothers, mutta veikkaisin että nyt on kyseessä Davies soundid ja Young tuli perässä.

 2. Melko pitkä intro, mutta tulihan se laulukin sieltä. Ehkä ilman laulua parempi! Mulla on outo päivä tänään, tykkään vain instrumentaaliversioista 🙂

 3. Kinks on taas näitä ‘tosi tuttu nimi’, muttei mitään levyään oo tullut kuunneltua. Wikis näkyi aika hurjaa menoa keikoillaan, kyllä sitä on ennenkin osattu. Taitaa nykyään olla vähissä tuollaiset rettelöinnit, kun ei oo varaa kännykkävideoihin mokista. Tuo You really got me taisi tulla Van Haleniltakin, joka on mun klassikkolistalla.

 4. Ihan kuin en olisi koskaan aikaisemmin kuullut tätä?? Paljon mahdollista, eihän sitä ihan kaikkea ole voinut kuulla.

  Kivaa oli kuulla molemmat veljekset äänessä ❤ Kyllä Kinks vaan on Kinks!

  • Kinks on! Saattaahan se olla että tälle on koitunut B-puolen kohtalo ja se ei ole saanut samaa radiosoittoa kuin A-puoli meillä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s