Saturday Classics – 21112020

Marraskuuta päästy jo hyvä tovi ja nyt vasta alkoi tekemään mieli kuulla näkkileipämusiikkia. Joten tänään ääneen pääsee alan mestari, Sonny Boy Williamson II. Tämä taidokkaan bluesmiehen repertuaariin kuuluu upeata huuliharpun soittelua pehmeällä bluesäänella laulettujen osien väliin. Nautinnollista! Päivän biisi on vuodelta 1956. Tällä samalla nimellä oli toinenkin musikantti, mutta tämä oli se varsinainen bluestaituri.

We’ve gone so far of this November and I haven’t had the urge to listen old blues until now. Today’s song is by master of the sound, Sonny Boy Williamson II. His soft blues singing along with harmonica is so enjoyable music to my ears. This song is from 1956. There was another musician with the same name, but this one was the real blues master.

– Keep It To Yourself –

16 comments on “Saturday Classics – 21112020

  1. Mistä tempaisit näkkileipämusa -termin? Aika hauska=)
    Hyvät sanat biisissä, keep it to yourself… Kuten sanoit, kepeällä otteella mutta kuitenkin asian ytimessä (Pulkkisen sanasto tunkee kun katselin eilen, koponen on kova jätkä!!)

    • Sus’, näkkileipätermi taitaa olla muinaisten sisäoppilaitoksessa vietetyn opiskeluaikojen perua. Muu porukka soitti sen ajan populaarimusiikkia ja me yhden opiskelijakaverin kanssa tykitettiin bluesia ja vanhaa jazzia niin että käytävät raikui. Joku siellä sitten totesi että taas ne soittaa tuota näkkileipämusiikkia 🙂 Oi niitä aikoja!

  2. Jännä tapaus – jotenkin tuttu vaikken muista tätä ennen kuulleeni. Tosiaan on pehmeä ääni ukolla (vaikka oli tuossa näemmä vasta 44 vuotias, ehkä noi hampaat tekee vanhemman näköiseksi ja eipä varmaan silloin muutenkaan helppoa ollut).

  3. “Harmonica” suomennetaan elokuvissa säännönmukaisesti “harmonikaksi”, mikä on suht. hönöä – samoin kuin “tin” tinaksi, vaikka kyse on peltiesineistä, tinatuista tosin, mutta suomeksi ei sanota niin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s