Social Distancing Phase 2 Coming Up

Tänään iltapäivällä julkistettiin pelätty uutinen siitä että myös Etelä-Karjala on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen Covid-19 epidemian osalta. Me ollaan saatu olla täällä kuin herran kukkarossa koko tämän korona-ajan hyvin vähäisin tartunnoin verrattuna useaan muuhun maakuntaan. Toki koronan hiipiminen näille seuduille oli odotettavissa koko maan tilanne huomioiden. Meillä on myös tuo raja tuossa vieressä ja kyllä sieltä vain väkeä pujahtaa tänne ja niinpä puolet meidän tartunnoista ovat rajan takaa peräisin. Valitettavasti myös yleinen ilmapiiri tuntuu olevan että ei meillä täällä mitään hätää ole kun ei ole tähänkään asti ollut. Se vähän sieppaa!

Minulla oli viimeiset tunnit tältä lukukaudelta viime perjantaina ja asetuin jo etätöihin tekemään arviointeja sekä valmistelemaan kevättä. Pian kaikki muutkin ovat etätöissä ja opetus järjestetään verkon yli. Sieltä saattaa tulla taas lisää opetusta. Odotellaan rauhassa tarkempia ohjeistuksia. Pysytään terveinä!

Late this afternoon we got the news that our region, South Karelia, has moved to acceleration stage with Covid-19 epidemic. We have been very lucky so far compared to some of the other regions. The Russian border is very close and there is still traffic going through and about half of our infections are from the other side of the border. There is an other thing also that’s bothering me; the attitude of the local people. I’ve heard more than enough someone saying that there’s nothing to worry over here. I wish they would understand the realities! 

I had my last lessons on Friday for this semester and began working remote already. Soon everyone else will be working remote as well and the students will go back to distant learning. We’ll know more tomorrow. Stay healthy!

Korona hiipii lähemmäs kuin sinilevä Saimaan rannoille / Corona is creeping closer like blue-green alga at the shores of Saimaa

— — —

Finland 24 912

32 comments on “Social Distancing Phase 2 Coming Up

 1. Meillähän oli nyt muuten aika samantyyliset näkymät bloggauksen kuvana! Toivottavasti ei mee liian hurjaksi korona sielläkään – Tarjalla otettiin taas tänään testi, kolmesti puikko nenään kun hoitsu oli vähän aloittelija. :-/ Pikatesti oli ainakin negatiivinen, joten se tulehdusarvot vaan nosti kuumeen.

  • Hyvä että Tarjalla ei ole koronaa! Oikein säikähdin ajatusta!

   Joo, saman tyyliset on kuvat: vettä, kaisloja ja kiviä. Merellä ei tuo sinilevä tainnut päästä muuttumaan tuollaiseksi turkoosiksi veden kylmetessä.

 2. Ympäri maata tilanne pahenee ja uusia rajoituksia on tullut eri puolille. Rajoitukset pitäisi nyt ottaa tosissaan,se on ainoa tapa vähentää tartuntoja. Keski-Euroopassa hurjat tartuntakäyrät ovat kääntyneet selvään laskuun tiukoilla rajoituksilla.

  TAVATTOMAN KAUNIS KUVA!

  • Olen samaa mieltä Riitta! Tässä on vain muutama viikko jouluun ja sen kun jaksetaan pinnistää niin ensi vuoden alku näyttäisi jo paremmalta. Mutta ei, eivät nämä usko. Kuulun yhteen harrastuspiirin hallitukseen ja siellä käydyssä vuoropuhelussa tämä nyt tulee hyvin ilmi. Halutaan jatkaa hinnalla millä hyvänsä vaikka Eksote jo laittoi kiellon. Aloitettiin etsimään porsaanreikää jotta homma voi jatkua. No, menkööt. Minä pysyn kotona.

 3. Nyt kannattaisi laittaa Suomi kiinni muutamaksi viikoksi, mutta vielä mitä, ihmiset sen kun kokoontuu ja suunnittelee suuria pikkujouluja. Joulu olisi rauhallinen ja turvallinen, jos kaikki olisivat karanteenissa nämä edeltävät viikot.
  Meillä on lähes 50 vuoden jouluperinne suvun kanssa, mutta tänä vuonna pysymme kaikki kodeissamme, tapaamme vain virtuaalisesti. Terveys on tärkeintä.
  Toivottavasti sinäkin pysyt terveenä 🙂

  • Kiitos Uuna 🙂 Minä pidän omaa karanteenia parhaani mukaan. Tosin pieniä hyppyjä on pakko tehdä ja äitiä täytyy käydä katsomassa.

 4. On kyllä hieno kuva!!
  Nyt nimenomaan pitäisi vetää sedu koskista ja muita, esim se europarlamentaarikko joka yritti viemäriin karkuun homobileistä, kunnolla pataan!! noh, ei nyt ehkä mutta ärsyttää kun ne jotka huutaa vitallisesti että nyt malttia, jää itse kiinne biletyksestä joukoissa.

  • Kiitos Sus’, pitäisiköhän tästä tehdä jokin vedos seinälle… en muista tällaista kehujen määrää 😮

   Vedetään varulta kaikkia maskittomia ja kurakäsiä!

  • Varsinkin ärsyttävää, kun tuo hemmo on itse ollut kirjoittamassa Unkariin uutta lakia, joka tekee LGBT-ihmisten elosta siellä huonompaa, vaikka on itsekin samaa porukkaa. Ahne paska.

 5. Tavattoman kaunis kuva.

  Kavala tauti leviää joka puolelle. Sosiaalinen eristäytyminen on nyt enemmän kuin tarpeeseen.
  Keväällä, kun Uusimaa oli kupolin alla, niin muistan, kun monet maakunnat mollasivat meitä ja sanoivat, että pitäkää tautinne siellä, älkää tulko tänne.
  No, nyt on käynyt ilmi, että se ei ole pelkästään meidän tautimme 😦

  Vaan eivät nuo ihmiset tunnu enää välittävän. Ryysis kauppakeskuksissa on melkein entisenlaista. Ihmiset kait ajattelevat tulevan rokotteen pelastavan…mutta siihen on vielä aikaa.

  • Kiitos Susupetal 🙂 Ei se todellakaan ole teidän tauti, vaan kaikkien meidän ja koko maapallon. Siksipä meidän kaikkien tulisi hoitaa oma leiviskämme mahdollisimman hyvin ja puhtaana. No me teemme sen, joten ollaan esimerkkejä!

 6. Kaunis kuva. Levää voisi äkkimältä luulla merelliseksi turkoosiksi.

  Nyt olisi paikallaan tiukentaa heti kuria 3 viikon ajaksi, maski pakko ja liikkuminen ainoastaan tärkeissä asioissa, apteekki, terveydenhoito ja ruoka ostokset. Ruoankin voi kyllä tilata kotiin. Harkinta asioidessa, mahdollisuuksien mukaan rauhallisina ajankohtina ettei tungosta. Asioita voi paljon hoitaa netin ja puhelimenkin kautta.
  Ikävä kyllä osa ihmisistä ei välitä rajoitusten noudattamisesta.
  Ale friday tulisi lopettaa heti, ihmiset juoksevat tavaroiden perässä laumana tuon taivaallisesta välittämättä koronasta. Tavarat tuntuu olevan tärkeämpiä kuin terveys.
  Tammikuun alku viikoilla ehkä saadaan jo rokotteita osalle ihmisiä.

  • Kiitos Liplatus 🙂 Turkoosi todellakin hämää järvikuvaa 🙂

   Hieman huvittuneena, surullisen huvittuneena seurasin eilen ja tänään viestinvaihtoa urheiluharrastuksen treenivuoroista. Onneksi tänään tuli loppu sille pelleilylle. Unelmoiminen on kivaa, mutta tähän ei kannata nukahtaa. Pysytään kotona!

 7. Hieman samanlainen tilanne täällä Pohjoispohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Oulussa ja lähikunnissa on koronaa runsaasti, Kuusamossakin, mutta esim. minun asuinalueellani, joka on lähellä Kainuuta ei niinkään. Tosinmeilläkin on tietysti rajoitukset ja tänään näki paljon maskikasvoisia liikkumassa. Kauppojen ovissa oli kylttejä, eteti sisälle kelpuuteta maskittomia. Ihan hyvä, jos ihminen ei ite tajua.
  Välinpitämättömiä on liiaksi. Se hidastaa yritystä koronan voittamisessa.
  Joulun tulo ei ahdista minua. En ole kovin sosiaalinen, eikä näin ollen eristäytyminen ole ongelma. Puhelin on keksitty. Tietysti olisi hurjan ihanaa nähdä pitkän rupeaman jälkeen jääkäriä, joka pääsee siviiliin viikko ennen joulua. Lapsenlapsi. Mutta terveyspuoli ennen kaikkea ja ohjeistuksista pidän kiinni.
  Valokuva alussa on upea. Olen käynyt vilkaisemassa sitä useamman kerran. Hassua, että mieleen tuli, miten mukavaa olisi seisoa rannalla onkimassa!
  Jäädään joulua oottelemaan ja pidetään korona loitolla.

  • Kiitos Aimarii 🙂 Näistä selvitään kun yhdessä koko porukka (kansa) puhalletaan samaan hiileen. Toivottavasti heräämisiä nyt tapahtuu kun rajoitukset kiristyvät. Minun on käytävä äidin luona säännöllisesti, siksi rauhoitan tämän pään kaikelta ylimääräiseltä. Pidetään korona loitolla ja pysytään terveinä.

 8. Tsemppejä, meille on kohta tulossa nro 3 lockdown, sitä kohtia mennään, mutta täällä on koko ajan ollut eli just kohta 9 kk niin paljon rajoituksia että on tuntunut että koko tuona ajan on ollut jonkinlainen lockdown.

  • Jaksamista sinulle sinne Jael! Minä olen elänyt lähes normaalisti tämän syksyn, mutta nyt kyllä meni visusti luukut kiinni. Pysyhän terveenä!

 9. En ymmärrä, miksei nyt voi jonkin aikaa olla hissukseen, mitä siitä vaikka yksi joulu vähän rauhallisemmin menisi, tulee niitä taas uusia. Jos ei olla nyt tarkkana, voi olla että monelle niitä jouluja ei enää tulekkaan. Ja se joku voit olla kuka vaan.

  • Millin, olen kanssasi täysin samaa mieltä. Ja ihmettelen edelleen. Kevään rajoitukset menivät niin hyvin ja ne toimi. Miten sitä ei voida muistaa, ei ymmärrä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s