Jäätyvää / Freezing

Näyttää talvelta, muutama sentti lunta ja järven pinta jäässä. Petollista harhaa. Olen tässä yrittänyt muistella miltä sininen taivas näyttää talvisäässä. Viimeksi sellaisesta taitaa olla havaintoa helmikuulta. Päivät pidentyvät tästä harmaudesta huolimatta, tänään päivän pituus näillä leveysasteilla on jo 5 tuntia 10 minuuttia. Aurinko nousee 9:54 ja laskee 14:54.

It looks like winter, a few centimeters of snow and lake is getting ice cover. An deceptive illusion. I’ve been trying to remember what the blue sky looks like in the snowy weather, last time sawn in February. Days are getting longer despite of falling skies. Today sun rises at 9:43 and sets 14:54, leaving us 5 hours and 10 minutes of daylight.

– Thin Ice –

37 comments on “Jäätyvää / Freezing

 1. Onpas tosiaan harmaata! Onko tuolla vastapäätä laskettelurinne? Näyttää sellaiselta tuo valkoinen aukko puiden välissä. (entäs tuleekohan tää perille kommentteihin? Nimittäin huomasin sähköpostissa, jonka wordpress lähetti maininnan ‘

    • Wau, eli kommentin pystyykin heittämään suoraan emaililla. Kätevää! 😊 Tuolla käytiin laskettelemassa kerran joskus vajaa 20v sitten, kun pikkuveli asui vielä Jkylässä.

     • Huomasin nääs, että kun wordpressiltä tulee ilmoitus, että oot julkaissut uuden bloggauksen, niin sen emailin ylimmällä rivillä luki: ‘Respond to this comment by replying above this line’. Painoin siihen emailiin replyä ja kirjoitin tämän sinne spostin alkuun. (Taas. Tämäkin! 🤓) Ja sitten vain lähetä-nappia.

      ke 30. jouluk. 2020 klo 14.18 Parallel Lines (comment-reply@wordpress.com) kirjoitti:

      > Lepis commented: “Ai miten kommentin voi heittää suoraan s-postilla?” >

 2. Hieno kuva. Meillä näyttää samalta ja lisäksi tuulee. Toivottavasti nähdään kirkasta sinistä taivasta ja hohtavaa lunta jossain vaiheessa talvea.

 3. Ensin talven jäätymispiste eli tammikuun 13. Jos silloin ei ole pakkasta, koko vuosi piloilla;)
  On muuten ollut jännittävän lämmin tuuli muutaman päivän! Pakkasta vain aste tai pari muta kun tuulee puuskissa 10 m/s niin jo vain tuntuu oikealta talvelta.

 4. Harmauden harmoniaa. Kaunis kuva.
  Pitemmän aikaa jos pilvettömyys jatkuu kyllä se flekmaattisuuden tuntua luo. Täällä paistoi kauniisti aurinko Jouluaattona.
  Sammutin kuusen kynttilätkin kun eivät erottuneet.;)

  Toivotan Kaikkea hyvää Uteen vuoteesi 2021 !

 5. Tasaisen harmaalta näyttää, silti kaunis kuva.
  Täällä hitusen pohjoisemmassakin on aurinko ollut harvinaisen harvinainen vieras.
  Päivän pituus 3 tuntia. Oikeastaan metsässä näkee vasta noin, kello 11 kasata puita ja päivän työt päättyvät jo kohta kello 13 jälkeen. Aurinko laskee 13.45, mutta ehtii painua vaarojen taakse ennen sitä ja saa aikaan hämäryyden. Jos olis selkeä sää, niin tulisi sininen hetki. Niitä olen kaivannut.

 6. Upea maisemakuva. Harmaus ei ole kivaa, mutta näin kaunis lumimaisena kyllä miellyttää, täällä lämpimän viltin alla katsellessa.

 7. Talvi:) Täällä epänormaalin lämmin “talvi”, ihan kesävaatteilla pärjäisi päiväsaikaan, yöt ja aikaiset aamut onneksi ihanan viileitä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s