Suomi 104 / Finland 104

Happy Independence Day Finland!

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää vietetään aurinkoisena pakkaspäivänä (-11˚C) valkoisten hankien hohtaessa. Pahentuneen koronatilanteen vuoksi juhlallisuudet ovat kutistuneet minimiin. Valtakunnan tasolla näemme lipun noston Helsingin Tähtitornin mäellä ja Presidetti Niinistön laskemassa seppeleen Hietaniemen hautausmaan sankariristille. Puolustusvoimain itsenäisyyspäivän paraati on peruttu toisen kerran peräkkäin, samoiten presidentin linnan juhlavastaanotto. Eri kaupunkien järjestämät vastaavat tilaisuudet järjestetään ilman yleisöä. Kaupunki toivoo kansalaisten järjestävän ulko- ja sisätiloihin juhlavalaistuksen sekä perinteisen kynttilät ikkunoille illalla klo 18-20. Juhlitaan pienimuotoisesti, mutta juhlitaan! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

This year Finland is celebrating the 104 th Independence Day in cold winter weather (-11˚C) and a beautiful sunshine is making the snow shine. Through the worsening corona situation most of the nationwide celebrations are held with out audience. City covernments are hoping the public will arrange a festive lightning indoor and out. We also have an old tradition to place two candles in each window from 6 to 8 pm. We will celebrate besides the covid, but in small way this time. Happy Independence Day!

 

16 comments on “Suomi 104 / Finland 104

 1. Kotona juhlapäivää vietetään täälläkin. Telkkaa katsellen. Ulkona ei oikein tarkenisikaan. Koko maa on juhlavasti valkoinen (enempi tai vähempi) ja pakkasta.
  Hyvää itsenäisyyspäivää Lepis.

  • Kiitos Susupetal 🙂 Putosi se pakkanen täälläkin noihin lukemiin, nyt se on takasin aamun lukemissa. Kävin lenkillä kameran kanssa iltapäivällä, muuten kotona.

 2. Tämä oli mulle nyt jotenkin vain normaali lisäsunnuntai, kävelyä ja lounas anopin + nuorison kans, minkä perään mainio lautapeli. Yleensä on katsottu linnan juhlia, tai no mä välillä kurkkinut sinne ohjelmaan ja Tarja katsonut kokonaan. Nyt näkyi eniten facebookin profiilikuvissa ja pihaan nostetussa lipussa.

  • Timo, tein vähän töitä ja kävin pitkällä kävelyllä. Kynttilät ikkunaan klo 18 ja rauhallista rentoutusta illan hämärissä.

    • Meillä on se uusi työaikamalli ja arkipyhät ei ole vapaapäiviä jos niitä ei tee jossain välissä etu- tai jälkikäteen pois. Nyt on kans ne viimeiset viikon aikaa paiskia kaikki tunnit pois… Tiukille ottaa 🙂

 3. Hyvää itsenäisyyspäivää jälkikäteen. Meillä täällä oli illalla eilen itsenäisyyspäiväjuhlat suomalaisessa kirjastossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s