Saturday Classics – 08012022

Traveling Wilburys koostui musiikkimaailman legendoista: George Harrison, Tom Petty, Roy Orbison, Jeff Lynne and Bob Dylan. Ken Robinsonin kirjassa ‘The Element, How Finding Your Passion Changes Everything’, kerrotaan tarina siitä miten bändi sai alkunsa. George Harrison oli julkaisemassa singleä vuonna 1988 ‘Cloud Nine‘ albumiltaan ja tarvitsi ‘This is Love‘, singlen B-puolelle jonkun biisin, kun aavisteli että A-puolesta olisi tulossa iso hitti. Tuohon aikaa oli tapana laittaa B-puolelle biisi, jota ei löytyisi albumilta jossa varsinainen hittibiisi on. Harrisonilla ei kuitenkaan ollut valmiina mitään tuolle B-puolelle. Albumin teon aikoihin Harrison hengaili Los Angelsissa Dylanin, Orbisonin, Pettyn ja Lynnen kanssa muuten vain. Lynnen kanssa hän oli kirjoittanut tuon ‘This is Love’ biisin jo aiemmin. Harrison sai kuin saikin biisille rungon ja esitti Lynnelle ja Orbisonille sen esittämistä yhdessä, Dylan ja Petty oli tarkoitus ottaa taustakuoroon laulajiksi. Kuitenkin kävi niin että nämä viisi herraa saivat aikaiseksi ‘Handle with Care‘ biisin, josta tuli yksi Harrisonin The Beatlesien jälkeisen elämän suurimpia. Tuossa vaiheessa oli edelleen tarkoitus että siitä tulee B-puoli Harrisonin singleen. Levy-yhtiö oli kuitenkin toista mieltä ja pyysi legendaviisikolta kokonaista albumia.

Traveling Wilburys was a collection of music world’s greats: George Harrison, Tom Petty, Roy Orbison, Jeff Lynne and Bob Dylan. In his book, ‘The Element, How Finding Your Passion Changes Everything’, Ken Robinson tells a story how Traveling Wilburys got its start as an example what can happen when talent meets talent in informal occasions. At 1988 George Harrison was planning to release a single, ‘This Is Love‘, from his album ‘Cloud Nine‘. He didn’t have any song for the B-side of a single he go wrote with Lynne. Harrison wrote a draft for a song and played it to his pals he was hanging out at the time in Los Angeles; Lynne, Orbison, Petty and Dylan. The first plan was that Harrison, Lynne and Orbison were playing in the recording and Petty and Dylan would just be back up singers. These five men finalized the song an other way and Harrison was tryining to sell it to his record company as the B-side for the single to be. The record company liked the song so much that they asked for a whole album playing these five legends. The song is ‘Handle with Care‘ and it became first big hit of Traveling Wilburys.

 

Handle with Care – Traveling Wilburys

Lisää klassikoita täällä / More of Saturday Classics here

9 comments on “Saturday Classics – 08012022

  1. I remember them from back then, but I didn’t know that there were so many famous musicians in the band.
    Thanks for letting me know.

  2. Näissä on se hankaluus että kun tuollainen staranippu on kimpassa niin sitä alkaa odottaa jotain todella järisyttävää musiikillista kokemusta mutta kun biisi on sitten ihan peruskauraa niin pettyy enemmän kuin on tarpeen. Odotukset nousee liian korkealle eikä niitä enää oikeastaan voisi toteuttaa kuin että se musa olisi jotain todella ylimaallista. Vaan kuunteleehan tätä joskin joka ukolta löytyy omasta back-katalogista parempia biisejä. Alkoi kiinnostaa tuo tihis is love, täytyypä kuuklettaa. Kiitos tarinasta, ne toimii aina vaiki biisit olisikin peruskauraa.

  3. Tuo Orbisonin ääni on kyllä niin jumalainen, kylmät väreet kulkevat ympäri kehoa!
    On tämä edelleen tossuja vipottava biisi ❤

    • Samaa mieltä Susupetal! Ja mielellään sitä kuuntelee koko albumiakin, ja sitä toista jossa Orbison ei enää ollut mukana.

  4. Vähän takaperin kurkkailen näitä joulun menojen rästejä… Tämä oli tosiaan klassikkoporukkaa täynnä. Ja ihan hyvä kappale mun korvaani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s