Saturday Classics – 15012022

Bobbie Gentry oli yksi ensimmäisiä naismuusikoita joka sävelsi ja tuotti oman materiaalinsa sekä maalasi albumiensa kannet. Vuonna 1967 hän julkaisi päivän klassikon, Ode to Billie Joe’, joka löytyy myös hänen debuuttialbumiltaan ’ Missisippi Delta’. Tämän ansiokkaan lauluntekijän ura jatkui muutaman albumin verran vuoteen 1982, jolloin hän päätti uransa julkisuuden valokeilassa. Hän asustelee tätä nykyä jossain päin syvää etelää viettäen eläkepäiviään.

Bobbie Gentry is one of the first female musicians who wrote and produced her own material and even painted her album cover’s art. At 1967 she released Ode to Billie Joe’ from her debut album ’Missisippi Delta’. Her career continued until 1982 when she retired from pubic. She lives somewhere deep south enjoying her retirement.

– Ode to Billie Joe –

Bonus:

– He Made a Woman out of Me –

 

14 comments on “Saturday Classics – 15012022

  1. Tuo Ode to Billy Joel on edelleenkin niin sykähdyttävä kappale, ihan kylmät väreet menevät. Bonuskappalekin sykähdytti.

    Naiset ja kantri ❤

  2. Tuo eka kappale tuntui jotenkin tutulta, vaikken kyllä taida sitä ennestään tuntea. Mutta toinenhan on tosi tunnettu! Oliko sekin siis Bobbien?!

  3. Totuushan on että naiset on tehneet musaansa pitkään mutta silti vielä 2000-luvu alussa Vilkku- ja Tervomaalta kyseltiin että kuka nää biisit oikeasti tekee? Samoin Sannilta kymmenen vuotta myöhemmin. En kerrassaan tajua mistä moinen typerä ylimielisyys voi johtua, eihän musan tekeminen nyt mitään avaruustiedettä ole. Miten siis vain mies voi osata tehdä musiikki jonka voi otta vakavasti, tai jos musa kuulostaa hyvältä ja taidokkaalta, niin ei ole muka mahdollista että nainen on sen tehnyt? Maailmassa on niin paljon typeryyksiä ja typeryksiä jotka edellisiä hokee mutta silti täytyy ihmetellä tätä nimenomaista typeryyttä.
    Eka biisi on jännä, toinenn ok. hieno ääni naisella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s