sunday classic – 140908

Eilisen Teeman tarjoileman laadukkaan 1970-luvun viihdepläjäyksen jälkitunnelmissa tämän päivän klassikko on tietenkin The Rutles tuotantoa. Olin aivan unhotanut koko ‘bändin’ ja niinpä sain varsin hersyvät naurut katsellessani tuota ‘All You Need Is Cash – mockumentary filmiä’. Kieliposkessa tehtyä irvailua, jossa kerrotaan kuvitteellisen rock-bändin, The Rutles, kuvitteellisesta noususta maineeseen ja tuhoon. Käsikirjoittajana ja yhdessä pääroolissa kun häärää Monty Pythonista tuttu Eric Idle, niin voimme olla varmoja pätkän viihteellisyydestä. Esikuvana on tietenkin The Beatles ja yllättävän paljon Nasty, Stig, Dirk ja Barry muistuttavat tuon toisen bändin poikia.

Tässähän liikutaan taas siellä härmärällä alueella jota en tunnetusti sulata eli Beatlesien biisien covereita, mutta nämähän eivät ole covereita. Ja yhden Monty Python miehen ollessa tekijänä, hyvin uppoaa 😉 Varsin hyvä kombinaatio! Filmillä näkyi myös muita Monty Python miehiä sekä Saturday Nigth Live -shown tuon aikaisia tähtiä, kuten Dan Aykroyd, John Belushi, Gilda Garder ja Bill Murray.

Mockumentaryssä esitetyt biisit ovat kaikki Eric Idlen käsialaa, hänen Beatles biisien muistikuvien perusteella kirjoitettuna. Aika hyvä Beatles-biisiosaaminen miehellä melodioiden suhteen, sanoitukset ovat sitten jotain aivan muuta. Tosin Eric Idle ei itse laulanut tai soittanut sound tracillä eikä filmissä vaan lipsynkkasi osuutensa. Laulajana hänen tilallaan oli kitaristi Ollie Halsall.

‘All You Need Is Cash’ perustuu 70-luvulla esitettyyn BBC:n komediasarjaan: Rutland Weekend Television. Jatko-osa filmille on nimeltään: The Rutles 2, Can’t Buy Me Lunch.

Jatkan siis hekottelua.

‘I Must Be In Love’

Lisää näitä biisejä löytyy tietenkin You Tubesta, kuten pätkiä filmistä ja tuosta tv-sarjasta.

The Rutles internetissä:

The Rutles Tragical Mystery Tour

Rutlemania

*****

Edit klo 23:02 Hieman tunnetumpaa ja perinteisempää klassikkokamaa on tarjolla täällä ja täällä tänään. Upeaa! Huippukamaa molemmissa 🙂

4 comments on “sunday classic – 140908

  1. Näin kyllä tuon Rutlesin tulevan, mutta en ollutkaan tiennyt Idlestä yms porukasta siinä mukana ja ei tietystikään tullut talletettua. 😦 Pitää koittaa pysyä hereillä seuraavalla esityskerralla.

  2. Rutles on tullut nähtyä todella monta kertaa. Huippua!
    Kesällä sain vihdoin hankittua Spinal Tap-leffan deeveedeenä. Stonehenge-kohtaus jaksaa aina naurattaa.

  3. Jumankekka, toi bändi oli kyllä multakin päässyt unohtumaan! Mutta mä kyllä diggasin Rutlesia, tää olikin jälleen mukava nostalginen tuokia. Nyt en saanut kyllä persettäni ylös penkistä, mä tartten ehkä hiukan rajumpaa rytinää, että tanssi irtoaisi aamu tuimaan.

  4. Timo, No tulipas työtapaturma! Harmi etten minäkään ottanut sitä, olisin voinut polttaa ja lähettää. Nuo Teeman lauantai-illat on nykyisin aika yllätyksellisiä 😉

    Susupetal,
    Rutles on huippua! Ja Spinal Tap, voi jee 🙂 Mitä muistoja ;D Sitä en kyllä ole nähnyt aikoihin!

    Itkis,
    Olivat niin huonoja pätkiä laadullisesti youtubessa, että päädyin tällaiseen vähemmän hytkyttävään. Harmi, että sunnuntai-aamujumppasi jäi nyt väliin 😉

Leave a comment