Sunday Classic – 111009

Palataksemme viime sunnuntain pikaheittona soitettuun Uusi-Seelantilaiseen Split Enz -bändiin. Siinä perustajajäseninä hääräilivät veljekset Tim ja Neil Finn, joista Neil oli bändin keulahahmo ja biisien säveltäjä sekä sanoittaja. Split Enz pysyi kasassa vuodet 1971-1984 ja niitti mainetta suurimmalti tuolla eteläisellä pallon puoliskolla, kotimaassaan ja Australiassa. Toki bändin musiikki ylti listoille myös Amerikassa ja Britteissä. Split Enzin hajottua Neil Finn perusti uuden bändin, jonka tuotannosta soitettakoon tämän päivän klassikko:

Weather With You

Tuo uusi bändi nimeltään, Crowded House, perustettiin Australiassa vuonna 1984. Tämä bändi tuli puolestaan tunnetuksi ympäri maailman ja taisipa nousta 80-luvun lopulla Suomilistoillakin aika korkealle Don’t Dream Until It’s Over’ -biisillä. Päivän klassikoksi valikoitui ‘Weather With You’ aivan pelkästään sen vuoksi, että se on hieman nopea tempoisempi kuin bändin biisit yleensä ovat. Lisäksi tässä on -90 luvun biisiksi joitain klassisia 60-luvun elementtejä. Näiden kummankaan Finnin poikien bändiä ei löydy levyhyllystäni, eikä myöhemmin perustettua The Finn Brothers -bändiä. Menköön nyt tällaisena pophistorian palasena ja jatkokertomuksena huomattuani viime sunnuntain bändin olleen aivan tuntematon suurimmalle osalle kuulijakuntaa.

31 comments on “Sunday Classic – 111009

  • Hirlii,
   Tässä eteläistä lumipyräkkää odotellessa ei auta kuin soittaa kesäistä musiikkia, jotta pysyy mielessä että tuon tulee taas. Joskus.

 1. Taitavaa, hienosti soivaa kamaa. Kappaleetkin ovat komeita, paikoin hypnoottisia. Ihmetyttää, mikseivät ole koskaan hieraisseet minua syvemmältä nämä “suomalaisveljekset”.

 2. Noh niin, taas Timbuktun sormi lipsahti, tuplasi, pitäis poistaa sunnuntain 11.10 klassikoista vanha Sähinää Saharassa, kun siellä olis uusi “Yö oli pimeä, maa kylmä”. Auts…
  Terveisin Timbuktun räppäsormet ja -käpälät.

 3. Tuttu minullekin,hyvä biisi.Olen joskus kuunnellut Crowded Housea,ihan hyvää musaa heillä.

 4. Crowded Housen muistan, edeltäjää ja seuraajaa en. Tämähän on kesän ja lämmön mukavasti mieleentuova kepeähkö piisi. Senverran tarttuva että muistan aivan mainiosti, joskaan en sitä onko sen tuttuus jotenkin liittyväinen sinuun. 😀

  [Niin, minusta on tilapäisesti tullut kova muistelemaan vanhoja, yritän palauttaa mieleen sen vanhan Halon mikä olen ollut ennen ja palata lähtöruutuun, ärsyttää pikkuhiljaa tämä epäsosiaalinen kyräilijä mikä minusta tuli sattuneesta syystä.]

 5. “Everywhere you go,
  you always take the weather with you…”

  Timbuktussakin esitellään pohjoisen paikallista säätilaa, auts. Selvähän se aina kiinnostaa ilmat…
  Kestämme sään!

  • Timbuktun klaani,
   Jätin kyllä aivan mielihyvin sen lumen ja pakkasen sinne pohjoiseen. Tosin taitaa väkisin hiipiä perässä… 😦

 6. Tuttu bändi, mulla on yksi näiden CDkin jopa, tosin tätä kyseistä biisiä sillä CD:llä ei satu olemaan. Kuuntelen kyllä CH: a aina välillä ihan muistojenkin takia ;o)

 7. “Menköön nyt tällaisena pophistorian palasena ja jatkokertomuksena huomattuani viime sunnuntain bändin olleen aivan tuntematon suurimmalle osalle kuulijakuntaa.”

  80-luku meni tukkaa heiluttaessa hevin tahdissa, niin nämä “aikuisemmat” on ihan tuntemattomia mutta niitä on nyt kyllä ihan kiva kuunnella. Näissä on hyvät ilmavat soundit ja sovitukset, toisin kuin nykyisin.

  • Mika,
   No ei tässä nyt vielä aikuiseksi itseään tunnista tai tunnusta 🙂 Hevi ei tosin aikanaan kovin kolahtanut, mutta nyt jo toimii. Mystistä.

 8. Tämä on kivempi kuin Split Enz. Eikös Hannah Joskus myös soittanut Crowded Housea? TAisin silloin kuulla bändiä ekan kerran niin, että bändin nimikin tuli tutuksi.

  • Tuima,
   Taisi muuten olla. Mitäköhän HannaH:lle kuuluu? Lupasi muuten käydä kuuntelemassa sunnuntaisin…
   On tämä kivempi. Minä kuitenkin taidan tykätä siitä splitsistä enempi….

 9. Nämä aussipojat ovat erinomaisia tunnelmaveikkoja.
  Taisi olla 1997, kun heittivät Sydneyn satamassa viimeisen keikkansa.
  Harmitti, että lopettivat.

  Omaan klassikkoon viitatakseni totean, että Neil nousi Pearl Jamin kanssa Sydneyssä lavalle joskus 1995.

  • Tommi,
   Sydeneyn satamassa kelpaa keikkoja pidellä, siellä on varsin komea konserttihalli. Ei siis mikään turha mies tuo veljes Neil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s