Sunday Classic – 170110

Palatkaamme jälleen tuohon maagiseen konserttivuoteen, jolta täällä on tullut biisejä soiteltua jo useampaan otteeseen. Tällä kertaa konserttilavalle nousi juuri maailmanmaineeseen noussut Eurythmics. 20.8.1984 Denverissä nautiskeltiin Dave Stewartin sävelistä ja Annie Lennoxin uskomattomasta lauluäänestä tässä bändin ensimmäisessä hittibiisissä:

– Sweet Dreams (Are Made of This) –

Sweet Dreams (Are Made of This)‘ löytyy saman nimiseltä jo vuonna 1983 ilmestyneeltä albumilta. Tuolla albumilla yhtye löi itsensä läpi musiikkia kuuntelevan maailman tietoisuuteen. Albumilta löytyy muitakin huikeita biisejä kuten mm. ‘Love is a Stanger‘ ja ‘I’ve Got an Angel‘.

Sweet Dreams (Are Made of This) -biisistä on tehty muutamia covereita vuosien varrella, joista kuuluisin ehkä on tämä Marilyn Mansonin versio. Katselu omalla vastuulla. Minulle tuo video tuotti pahoinvointia. Kotimaisen Club for Five -bändin versio ei ole lainkaan hullumpi, hieman pliisu ehkis.

Taas tuli tällainen haikailubiisi tälle sunnuntaille. Pitänee perustaa ‘haaveilu kategoria’. Koittakaa kestää.

40 comments on “Sunday Classic – 170110

 1. Lennoxilla on kyllä huima ääni ja nämä piisit on niin tarttuvia että ei mitään rajaa. Kieltämättä kasarimuistot tulvahtavat päähän ;D

 2. NOSTALGIAA! 😀 Video oli hienoa katseltavaa ja kappale iskee edelleen (ja Tarja vieres valitti että pitääkö se kuunnella kokonaan kun on aina sitä inhonnut…).

  Olin sillon ekan kerran tuon radiosta nauhoittaessa kirjoittanut kasettiin vain kuulemani bändin nimen Jurith Mix 😉 ja kaveri sen nähdessään sitte kiusas mua.

 3. Menox sano annilennox.

  Jotain sentään kahdeksankytluvulta muistan, tämän punapään musan joka ei kyllä liity mihinkään muistoihin. Hmm, mitäköhän siitä voisi päätellä 😉

 4. Tuttu jumputus, upea ääninen Lennox, klassikko tietenkin. Tää genre ei oo erityisemmin lämmittänyt aavikkolaisia, mutta erityisesti videon eläinaiheinen rekvisiitta ilahdutti Timbun koiruja.

  • Timbun koirut,
   Hyvä, että teille oli viihdykettä tällä videolla vaikkei äänimaailma kaikkein mieleisintä ollutkaan 😉

 5. Tuttu juttu, 80-luvun ydintä ja aikanaan paljon kuunneltua. Tämänkaltainen soundihan nyt on taas kuulemma poimittu uusien tanssibiisien pohjalle.

 6. Annie are you okay? Ja onhan hän. Tai oli. Tämä biisi kiteyttää joitain muistoja 80-luvulta, mutta en osaa täsmentää. Kiitos hämmentämisestä.

  Ai niin, tämä ei napannut oikein silloin. Taisin olla metallimäen miehiä. Silloin.

  • Tommi,
   Hämmentäminen on kivaa 😉
   No, meikäläinen ei voinut sietää metallia. Silloin. Näin se menee, ristiin. Ja sitten sitä kasvaa.

 7. Jatkan taas kierrosta, hyydyn aina sunnuntaisin puoleen väliin listaa ja näillä main viikkoa taas jatkan..eli..
  Samettinenien märehtimisen tahtiin siellä upeaääninen Annie päästeli tulemaan. On hänellä vaan tajuton ääni ja kyllähän tämän rinnalla Club for five kalpenee ihan kertarysäyksellä.

  Oikea klassikko ja videossa tajuttoman hienot värit!

  menox sano annie lenox

 8. Eurythmicsin arvo on noussut mulle vuosien kuluessa. Muinoin bändi ei suuresti innostanut, mutta vuosi vuodelta kappaleet kuulostavat aina vain paremmilta. Ja Annie Lennoxhan nyt vaan on loistava laulaja.

 9. Kappas, ei mun kommentti tullutkaan läpi. Eurythmicsia olen alkanut arvostaa vasta vuosien vierähdettyä. Biisit paranevat selvästi vanhetessaan tämän yhtyeen kohdalla :). Ja Annie Lennoxhan nyt vaan erinomainen laulaja!

  • Tuima,
   WP on pureskellut vanhojen tuttujen kommentteja viime päivinä oikein urakalla taas ja sinne sinäkin olit livahtanut, roskikseen. Onneksi löysin 🙂
   Eurythmics on viime vuosina jäänyt valitettavan vähälle kuuntelulle ja siksi olin iloinen tämän muistumisesta. Ja nyt sitä voi taas kuunnella lisää.

 10. Taas tämmöinen johon en kyllästy ikinä! Hieno biisi, upea esitys ja sanoituskin hieno. Onhan heillä paljon muutakin upeaa, mutta kyllä tämä on sitä parhaimmistoa.

 11. Hä, kommentti katosi, WP taas ahkeroi (Vuodatus antaa mahdollisuuden todistaa olevansa ihminen ennen kuin heivaa viestin roskikseen.

  No, hieno kappale. Ikuisesti.

  • Abana,
   WP on ryttyillyt näiden kommenttien kanssa. Heitellyt kaikki vanhat tutut vuorotellen roskiin, josta olen niitä käynyt aina huomatessani noukkimassa. Huono juttu. Toivottavasti korjaantuu pian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s