Sunday Classic -081109

Tämä biisi menee myös sinne viime viikonlopun reissumusiikin piikkiin. Tosin olen jo jonkin aikaa kaipaillut ZZ Top:lta jotain tänne klassikoihin. Joten tässäpä tätä ja yksi parhaista. Ainakin se menee syvälle 😉 Harmillista vain, että tuubista löytynyt pätkä on hieman tylsä, ihme ettei tästä ole kukaan tehnyt ‘maisemaversiota’.

La Grande

La Grande‘ löytyy ZZ Top:n ‘Tres Hombres‘ albumilta, joka julkaistiin vuonna 1973. Biisin ovat kirjoittaneet bändin jäsenet eli, Billy GibbonsDusty Hill ja Frank Beard. Biisi on kuultu useissa elokuvissa, mutta ehkä parhaiten jäänyt mieleen tästä The Best Little Whorehouse in Texas, jossa pääosissa olivat Dolly Parton ja Burt Reynolds. Ja mistäs tämä biisi oikein kertoikaan…

Nippelitietoa: Saan järkyttäviä hepuleita kuullessani radiossa toimittajan lausuvan bändin nimen “tset tset toppi”!

26 comments on “Sunday Classic -081109

  • Kimmeli,
   Ja vieläpä sihisten ja sointuen 😉
   Äijärockia 😮 Jaa, tällaisista biisivalinnoistakohan johtuen se yleinen epäilys meikäläisen sukupuolen suhteen johtuu 😉 No, täytyy lainata polilta parta.

 1. Äijärokki se kyllä isänpäivänä sopiikin, eiköhän ne useimmat isät ole miehiä. Polilta vai pojiltako sinä meinasit sen parran käydä lainaamassa? 😉

 2. Zii zii toppia tuli aikanaan kuunneltua ja tosi paljon, edelleenkin kuuntelen. Eli ei tämä mitään äijämusiikkia pelkästään ole, höh.
  Vaikka on siinä munaa.

  • Susupetal,
   On siinä!
   Sinähän et ole tavallinen nuori, joten ihmekkös tuo että kuuntelet. Vai onkohan tämä taas punapäiden musaa sittenkin 😉

 3. Menomusaa, parralla ja ilman (siis kulkijalla)… Kylläkai tää äijämusaa on? Siis jos sellaista yleensä on olemassa – kun miehiä ja naisia on joka musiikinlajin kuulijoissa.

 4. Voi jeee…. Mahtavaa!! 😀

  Itse olen joskus kirjoittanut oikein listan mitä kaikkea sunnuntaiklassikoihin vois laitella, ja ZZ Top on kyllä ehdottomasti siinä listassa mukana! – Mutta kun on niiiiin paljon hyvää musiikkia ja liian vähän sunnuntaita 😀 😀

  Tämä biisi kulkee kuin juna ja voi jestas mikä energia, aah… Piristysruiske 🙂

  • Piiska,
   Eikö jeee! Sunnuntait ei meiltä onneksi lopu niin kauan kuin jaksetaan blogata. Ja sittenkin varmaan joku jatkaa. Sunnuntai klassikot ovat tainneet tulla jäädäkseen 🙂

 5. Hyvin jytisee. ZZ Top on kyllä armotonta meininkiä ja varsinkin tuo vähän vanhempi matsku. Tres Hombres on kerrassaan hieno albumi, mielestäni selvästi parempi kuin ne maailman mainetta niittäneet uudemmat boogivedot.

  • Vaiheinen,
   Tuo vanhempi matsu on jäänyt valitettavasti hieman pimentoon tuon kasasrikaman jaloissa. No, onneksi on klassikot jonne nämä vanhat hyvät löytävät tiensä 🙂

 6. Pitkästä aikaa mainiota meininkiä. Siis pieninä annoksina.
  Tuli mieleen, että ZZ Topilla on yksi “parhaista” säkeistä ikinä:

  “I have a girl
  she lives on the hill
  she won’t do it
  but he sister will”

  • Tommi,
   Häilyväistähän nämä klassikoiden valintani kieltämättä ovat 😉 Mutta skaala on niin laaja kun sitä kuuntelee mielialojen mukaan jos jonkinlaista. Tuo säe on kyllä tosi miehinen, jospa se äijämusa viittaus tulee tuon tyylisistä sanoituksista. I don’t know.

 7. Siis timbuktulaisilla on paljon muitakin näkökulmia musiikkiin kuin pelkästään puhdas musiikillinen ulottuvuus, mm. meille lyriikka on puolet kipaletta (noh joku harvinaislaatuinen lahjakkuus voi tietenkin laulaa pelkästään duubi-duubi-duu ja se kuulostaa riittävän hyvältä, mutta yli 99 %:ssa vokalisteja se ei riitä) ja muu bändin jäsenten habitus, esittäytyminen, julkisuuskuva, kannanotot maailman menoon ym. vaikuttavat voimakkaasti. Instrumentaalimusa on sitten asia erikseen, siinä ei lyriikat paljoa paina. Katsantoomme vaikuttavat siis myös ns. ulkomusiikilliset syyt, mitä ne nyt sitten milloinkin sattuvat olemaankaan. Sori rajallisuutemme.
  Tässä levyn kannessa noilla pimuilla on sentään jotain pukemusta päällä, mutta entäs ne vähäpukiset keikistelijät ja huulten lipojat ZZ:n showissa. Käsittääksemme naikkosilla ei ole muuta tehtävää kuin osaltaan edistää maailman pornoistumista Täh?? Äijämusaa!!!!
  Noh, varma on, että tästä mielenilmauksesta tulee kuonoon. Noh, ei se haittaa, turvat on jo muutoinkin aika rutussa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s