34 comments on “Makroviikot – 3

  • Hyvä valinta Demetrius! En pistäisi kumpaakaan noista suuhuni. Tosin olen kuullut sanonnan, jossa alemmalla kehoitetaan pesemään suu. Tai ainakin vastaavalla tuotteella 🙂

 1. Yläkuvan näköistä puuroa on meilläkin ojassa koirankävelylenkin varressa, mutta alakuvaa sai katsoa hyvin kauan, ennen kuin sitä alkoi hahmottaa. Ne nepparit siinä ihmetyttivät; millaista teetä sinä neppareista olet tekemässäkään. Mutta ne taitavatkin olla metallivispilän renkaita, eikä neppareita. Vaahto on niin säikeistä, että se on jotain sitkeää ainetta. Jos se olisi sameampaa, olisi se kananmunaa … ei, kun sehän on kananmunan pelkkää valkuaista. Siksi siitä näkyy niin hyvin läpikin. En muista mitä tehdään pelkällä munanvalkuaisella, mutta on minutkin joskus määrätty erottelemaan sitä keltuaisista, niin että kyllä sitä johonkin käytetään. Tämäpä oli jännä arvoitus.

  • Yamaba, hyviä arvauksia. Tuossa ylemmässä taitaa muhia jotain kasvun alkuun liittyvää. Alempi on kuin onkin arkisesti tiskiaineen vaahtoa. Lasiastiassa alapuolelta kuvattuna.

 2. Heh, luulin, että yläkuvassa on joku paistosruoka ennen kuin katsoin tekstiä. Hyvä kuvapari!

 3. Eli vispilällä vatkattua tiskivettä? Se on sitten lavastettu kuva, eikä oikeasta työtilanteesta: ok. Ulkokuvassa näyttää olevan edellisvuotisia pihlajanmarjoja, jokin pitkä lenninsiivellinen siemen, heinän palasia, pientä roskaa ja likaista vaahtoa; juuri sellaista mitä taajamien puroista voi tähän aikaan löytää. Mutta jos se on jotain muuta kuin purovaahtoa, niin asia valjennee tällä palstalla ennen pitkää.

  • Yamaba,
   Toisinaan joutuu lavastamaan 🙂 Mutta kyllä minä vielä tiskaan käsin suurimmaksi osaksi.

   Veikkauksi ulkokuvan kohteesta osui oikeaan, purovaahtoahan se. Tai oikeastaan rakennetusta lammesta, mutta keväisinhän tuollaista mössövaahtoa on juuri tuollaisissa paikoissa joihin sulamisvedet kiirehtivät.

   Lenninsiivellinen… voi noita termejä 😀

 4. Hienot makrokuvat oletkin ottanut ja makromaailma on niin ihmeellinen, että pitää joskus oikein miettiä, että mikä mahtaakaan olla!

 5. Mukavaa lähikuvaa! Mulla on käynyt mieles josko oikee makrolasi olis kiva, mutta katotaan jossain vaihees josko näkyis joku löytö käytettynä. 🙂

 6. Tuo purovaahto näytti yhtäkkisesti ihan äklöltä. Jotkut asiat parantuvat suurentamalla, jotkut pienentämällä.

  Jos siirtyisin aasinsillalla tuon puro yli, niin sanoisin vaikka että jotkut huolet kasvavat kun niitä itselleen liioittelee, toiset pienenevät, kun niitä ei aktiivisesti ajattele.

  En kyllä tiedä, miksi nämä kuvat veivät minut tuolle aasinsillalle… Kevättä ilmassa??

  • MM,
   Purovaahto on todella äklöä noin läheltä katsottuna!
   Kevät vie ajatukset mitä ihmeellisimpiin asioihin, ei voi kieltää. Huolien kanssa käy usein noin. Toisaalta meidän pitäisi osata lopettaa se turha murehtiminen joskus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s