Karanteeni / Quarantine

Koronanäytteenotto / Coronatesting

Ikävät uutiset ryhmäni opiskelijan sairastumisesta koronaan tuli eilen iltapäivällä. Kaksi rokotetta ja silti tuo tauti pääsi yllättämään hänet. Olemme olleet aika tiiviisti yhdessä koko porukka nämä muutamat viikot koulun alkamisesta ja tietysti huolettaa ettei kukaan muu sitä ryhmästä saa. Osa porukasta joutuu karanteeniin ja osa saa mennä työssäoppimaan. Tämän hetkinen ohjeistus on, että jos on kaksi rokotetta, joista toinen niistä on otettu yli viikko sitten, ja ei ole oireita niin välttyy karanteenilta. Olimme kaikki noin vuorokauden karanteenissa ja osaa jatkaa ensi sunnuntaihin saakka.

Minä kävin aamulla koronatestissä koska torstaista saakka kova päänsaärky ja huono olo. Testiin pääseminen ei ollut kovin helppoa sillä sairaanhoitaja yritti torpedoida halukkuuteeni kyselemällä Sellaisia kysymyksiä, että niitä kuunnellessa olisi hyvin voinut luovuttaa ja uskoa itsekin että tarvetta testille ei ole. Heitti mm. että päänsärky taisi alkaa kun kuulin opiskelijani sairastuneen. Uskomatonta touhua! Infektiolääkäri oli sitä mieltä että testiin. Hän soitti opiskelija-asioissa. Huonompi homma jos tauti noin tarttuu kahden rokotteen saaneisiin. Samaan aikaan puhutaan maskisuositusten poistamisesta, yhteiskunnan avaamisesta ja kehotetaan matkustelemaan ulkomaille! Tämä ei ole ohitse ennen kun se on ohitse! Nyt sitten odotellaan.

We have been very lucky with my students about Covid-19 infection until yesterday when the news about first of my students getting ill arrived in the afternoon. He has two vaccines already, but still unfortunately got ill. The student group has been quite tightly for the past weeks at school, avoiding others. So, I’m worried about the others as well. We were all in quarantine for about 24 hours until they called each individual and released those with two vaccines. The rest of them will continue quarantine until next Sunday.

I had to go to Corona test this morning because I’ve been having hard headache and haven’t been feeling well. It was quite difficult to get the permission for the test from a nurse in a phone. She started asking questions that would turn off your enthusiasm about the test and start feeling well. For example she said that my headaches must have started when I heard my student was ill. Unbelievable! Got a call from the doctor from the hospital regarding my students and she confirmed that I should go to the test. At the same time as people with two vaccinates are getting sick the government and health officials are talking about lifting the restrictions, encouraging to travel aboard and soon there will not mandatory to use masks in public! This is not over! Now we’ll wait.

*****

Edit 13092021 klo 6:58 Negatiivinen / Negative 🙂

14 comments on “Karanteeni / Quarantine

  1. Onneksi oli negatiivinen testitulos!

    Ihme kysymyksiä ennen testiin pääsemistä. Höh. Kahden rokotteen saaneilla on todella häviävän pieni mahdollisuus saada korona, taisi olla alle yhden prosentin, mutta näköjään se tauti on niin kiero, ettei välitä todennäköisyyksistä.

    • Prosentti on yksi sadas-osa, ei se vielä kovin hyvää tsäänsiä anna…lotossakin voittaa mahdollisuudella yksi per 16 000 000 eli…? Sit niistä jotka saa kahdenkin jälkeen on edelleen osa joka voi saada long covidin ja sen saamismahdolisuus 2 rokotteen jälkeeen on jotain 1 per 100 000 ja silti senkin on jo joku mennut saamaan.

  2. Huii! Onneksi oli tuolla alhaalla edittiä että nega… . Hoitajat on kai laitettu räksyttämään ettei tulisi ihan kaikki vaan silti, ei pitäisi joku testiin pääsy olla ongelma tässä vaiheessa enää.

  3. Vajaa kaksi vuotta on saanut meidät valppaiksi. Vääränlainen olotila antaa pelon tunteen ‘onko tää covid’…sitten se pyörii mielessä kunnes tulee vapauttava tulos. Hankalaa on jos tuollainen vääränlainen olotila tulee joka toinen viikko…Toivottavasti päästäis jo eroon tästä pirun viruksesta kaikkine muunnoksineen!
    ps. hyvä kun selvisit pelkällä säikähdyksellä

  4. Huh huh, onneksi rokote kuitenkin lisää paljon mahista saada se tauti vain lievänä, eikä sellaisena pahana sairaalaan vievänä. Pidetään 👍🏻🍀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s