kyytiä pojalle

Terveisiä Morganismista!

morganismiKyytipojan syntymäkoti

Heikki Morgan HämäläisenKyytipoika‘ -kirja sai menneenä lauantaina lähtölaukaisun maailmalle Sysmän kirjakaupassa pidetystä julkistamistilaisuudesta. Tilaisuudesta, johon sain kunnian osallistua. Samalla reissulla tuli tutustuttua myös Sysmän raittiin ja Susupetaliin. Totta puhuakseni Sysmän raitti ei taida olla enää entisenstä blogistanian punapäiden pyöräyttäessä kirjailijaa kohti taiteilijaelämän syvällisimpiä saloja! Vai meniköhän se toisin päin… 😉 Kaikkinensa saimme viettää mahtavan viikonlopun Morganismin kulmilla ja aivan yksityisesti opastetun kierroksen tuossa suosikiseni muodostuneesta Taide-, tieto- ja huviryväksessä! Mukavaa oli. Kiitokset rattoisasta viikonlopusta kaikille osallistujille! Retki maaseudun rauhaan teki todella terää.

ps. Kirja-arvostelu tulee sitten hieman kesemmällä, mutta sitä voi tilata vaikkapa täältä Nordbooks-kirjakaupasta. Suosittelen!

23 comments on “kyytiä pojalle

 1. Ihanan patinoitunut miljöö. Tykkään tuosta ukkos/raepilvestäkin – tuo seikkailun tuntua, mikä teillä ilmeisesti on ollutkin siellä huviryväksessä. 😀

  • Susupetal,
   Hyvä kun uskaltauduit kidnapattavaksi 😉 Tuli sitten yllättävän paljon kuvia räpsittyä. Etenkin isolla Nikonilla. Mielenkiinnolla jään odottamaan katsottiinko samoja asioita. Muitakin kuin riihi.

 2. Tämä kyllä vaikuttaa juuri sellaiselta, mikä minuakin kiinnostaa! Harmi vain, että matka on pienoinen este näin autottomalle. Pitäisi saada mies tai joku muu autoihminen suostuteltua mukaan!

  • Hirlii,
   Sysmä on melkeimpä sellaisen mutkan takana, että sinne on varta vasten mentävä. Muuten menee ohitse ja kaukaa. Mutka Morganismiin kannattaa kyllä.

 3. Onpas tullut Sysmän kirjakaupassa käytyä, mutta ei tuolla morganismin synnyinsijoilla.
  Onko Sysmässä toiminnassa vielä SuviPinx, sielläkin kerran kesällä kävin.

  Ajan silottamaa patinaa huokuu tuosta morganismin kotikolosta.

  • Arleena,
   Sysmän kirjakauppakin on aivan mieletön paikka!
   Eipä taitaisi Morganismi toimia kiiltävässä museossa, joten tuo patina on aivan nappi 😉

 4. Voittopuolisessa punapääporukassa vietetty taiteilijaviikonloppu ei onneksi tainnut suistaa ketään hunningolle, vaikka siihen sisältyi rankka jakso Sysmän kirkonkylän kuumassa iltapäiväelämässä.
  Kiitokset minultakin vielä tässäkin yhteydessä kaikesta sisällöntuottamisesta ja muusta mukavasta, jatkakaamme samalla linjalla.
  Jos saa mainita, Morganismi2009-näyttely rakentuu kovaa vauhtia ja aukeaa lauantaina 13.6. kello 12.00., niin että tervetuloa vain kaikki!
  Arleenan kaipaaman SuviPinxin viimeinen näyttelykesä oli ikävä kyllä toissa vuonna, mutta uskallan luvata, että koko paljon näkemistä ja kokemista löytyy näistäkin nurkista.
  Palaillaan ja tapaillaan.

 5. Hieno kuva morganismin syntymäsijoilta! Ei ole tuttua mulle aikaisemmin,mutta kiinnostavalta kuulostaa.Ja olen muistaakseni kerran ajanut Sysmän ohitse,mutta en sinne kuitenkaan poikennut…

  • System operator,
   Täytyy näitä blogipostikortteja toisinaan harrastaa, kun ne perinteiset ovat jääneet niin vähälle viime aikoina 😉
   Maalla on rentouttavaa, niin kuis tiedät.

 6. idylliseltä ja pittoreskilta näyttää morganismin kotikonnut! omat muistikuvat sysmästä ovat 90-luvun alusta, jolloin käväisin paikkakunnalla kaksissa eri sukulaishäissä. toisia juhlittiin jossakin ladossa ja ladon seinän takana miehet ne vaan joivat kiljua.. 🙂

 7. Voi sun jestas – Sysmä on minulle tuiki tuttu. Koulupaikkakuntani. Ja joka kesä, väliin useimminkin sen läpi tulee mentyä.
  Taatusti kesällä menenkin tutustumaan Morganismi-näyttelyyn. Taidan piipahtaa Sysmän kirjakaupassakin. Joskus kävin Vanhassa Kertussa retkilläni.

 8. Pingback: ‘kulttuurikiertue’ – osa 5: bongaa Morgan « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s