Pöllyytystä

Siivoilin tänään kuvakansioita kaiken maailman surkeista ja epätarkoista otoksista. Siinä meni roskiksen kautta bittitaivaaseen myös liuta kukkakuvia. Tuskinpa yhdestä kasvista tarvitsee olla viittä kuvaa samasta kuvakulmasta! Toki ne ovat ulkoisella kovalevyllä vielä tallessa, mutta tässä vempaimessa ei kannata kaikkea pyörittää pölyttymässä. Itse asiassa olen ollut jo pidemmän aikaa varsin kyllästynyt koko kukkakuvaukseen, niinpä Backyard Beauties ei ole kovin ahkeraan tänä kesänä päivittynyt, viime päiviä lukuunottamatta. Päivällä tuossa noita kansioita tyhjennellessäni totesin kuitenkin siellä olevan ainakin kahdeksi vuodeksi postattavaa materiaalia, joten ehkä se homma jatkuu jossain muodossa.

Horsman haituva Jämsässä 20.8.2010

Tämän kuvan inspiraationa ovat toimineet Tarun upea horsman hahtuva ja SuviAnniinan hienot kuvan muokkaukset. Näitä vastavalokokeiluja on tullut tehtyä jonkin verran tänä kesänä vaihtelevalla menestyksellä. Hankala laji, mutta tuottoisa onnistuessaan.

Kuvien muokkaamisessa on mopo karannut käsistä uusien kokeilujen myötä. Tähän asti olen malttanut jättää kukkakuvat rauhaan ja vain Strechyardin kuviin on tullut uusia muotoja. Pikku hiljaa alkaa sormet syyhytä myös kukkakuvien kanssa, mutta sittenhän niitä ei enää tunnista. Toisaalta en voi olla pohtimatta, että onko se niin tarpeellista aina yrittää tunnistaa.

Näillä mennään nyt jonkin aikaa. Katsotaan minkälainen pöllyytyksen lopputulos tulee olemaan. Mutta kukapa pöllyyttäisi täällä kotona? Kas kun en ole miljönäärivaimo (vaimo ilman miestä) enkä puhu savvoo, niin ei ole ommoo taloudenhoitajaa eikä vihersisustajaa piharemontissa! (Sattumoisin olin teeveen äärellä ja olen aivan pöyristynyt nykyteeveen ohjelmien tasosta!) Mistä lyödään vetoa, että ne eivät ole oikeita ja sarjan lopuksi paljastuu totuus!

34 comments on “Pöllyytystä

 1. Tosi kiehtova kuva, siinakin on liiketta. Ja aivan ihana valo.

  Toi kuvamuokkaus on kiehtova laji. Ma olen tehnyt itse selkean rajanvedon, etta otan toisaalta valokuvia, joita en muokkaa, ehka hiukan stilisointia vain, jos on tarpeen. Ja sitten toisaalta teen ihan selkeasti muokattuja kuvia, joissa on ilmiselvaa, etta niita on muokattu.

  • Kiitos Itkis,
   Niinhän se menee todellisuudessa. Kuten minulla nuo kukkakuvat ovat olleet ‘pyhiä’ sen muokkauksen suhteen, mutta en ole enää niin varma asiasta. Toisaalta en etukäteen kuvaa ottaessani ajattele sen jatkokäsittelyä sen kummemmin. Paitsi tietysti värikollaasien väriteema kuvat. Minulla kun ei ole sitä teidän taitoa tehdä niitä hienoja kuvakollaaseja ja pitkään aikaan en oikein ymmärtänyt edes niiden jujua. Se muuttui nähtyäni printattuna niitä SuviAnniinan kollaaseja siellä näyttelyssä. Hieno laji!

 2. Hienosti muokattu.Mulla on kyllä PhotoShop,mutten osaa sitä yhtään käyttää,kun kone menee aina jumiin kun pistän sen päälle(alkaa olla vanha.)niinpä en ole oppinut.Olis kyllä kiva opetella käyttämään sitä kunnolla.

  • Kiitos Yaelian,
   Photari tarvitsee todella paljon käyttömuistia ja hyvän näytönohjaimen muistilla. Tämä meikäläisen tehomyllykin tökkii sen kanssa toisinaan, jos oikein innostun vääntämään jotain suurta. Suurta pikselimäärien puolesta 😉

 3. Hieno kuva!!! Sä mitään sovelluksia tarvitse sun kännykkääsi, osaat tehdä itse. Toisaalta, onhan ne iLuurin kuvia itsestään muokkaavat häppäsvärkit helppoja, kuva on valmiiksi käsitelty saman tien, kun se on napattu. Säästää aikaa.

  • Kiitos Krisu,
   Mutta kuten mainitset, näiden kanssa menee aivan mielettömästi aikaa. Ja olisi kiva joskus ottaa oikopolkuja. No, onhan niitä ohjelmia (ilmaissellaisia) netti pullollaan, mutta…

 4. Ihana kuva – kun katsoo kuvaa ei ole väliä mikä kukka siinä on, mutta kun katsoo kukkaa niin silloin on, ainakin minulle:) Onko kuvaan lisätty jotain vai onko nuo kivat kiharatkin horsmaa? Kuvien siivous on yksi niistä listan ‘tarttis tehrä’ -hommista…

  • Kiitos Inkivääri,
   Kiharat ovat aivan ehtaa horsmaa. Siinä kun palko aukeaa, niin kuorista muodostuu kihara ja pitkät kukkaperät kiharoituvat myös.

 5. Telkkariohjelmissa sekoitetaan sattuvasti fiktiota ja faktaa. Kukapa näyttäisi todella elämänsä rahakasan kahistessa joka sanonnan takana. Jos tämä on totta eikä leikkiä, olen pettynyt. Emmehän voi olla tällaisia.
  Vaikka pieni hömppä muutamilla euroilla on aina paikallaan.

  Pitäisi minunkin siivota tietokone, se on jäänyt aika siivottomaan kuntoon. Tavaraa on lisätty ja lisätty.

  • Arleena,
   Pieni hömppä on paikallaan, toisinaan. Hieman tuo ohjelma huvitti.

   Syyssiivous tietokoneelle on kerrostaloeläjän haravoimista 🙂

 6. Aivan ihana kuva! Näistä minä pidän! Kehyksiin vaan ja seinälle 🙂 Kuvanmuokkaaminen on antoisaa ja aikaa vievää!!
  Pöllytyys on täälläkin alkamassa, juuri tuli hankittua lisämuistia ja sinne siirrän kaikki kuvat ja sitten turhat lähtee bittitaivaalle. Tapanani on myös kuvata monta kuvaa samasta kohteesta ja säilyttää ne kaikkein turhimmatkin kuvat 😦 Joskus niistä löytää kivaa muokattavaakin.

  • Miiwi,
   Tuon saman asian takia minäkin olen niitä säästellyt, niissä on kuitenkin aina jotain jännää… ehkä. Nyt täytyy ottaa tiukempi linja ja säilöä sellaiset vain sinne ulkoiselle kovalevylle. Oikeastaan koneella kuvien säilöminen on äärettömän hölmöä, vievät turhaa tilaa ja mitäs jos kone kilahtaa.

 7. Olen samaa mieltä Inkiväärin kanssa, kukka ja kuva on kaksi eri asiaa, mutta mikään ei estä tekemästä molempia, paitsi ehkä ajanpuute. Ja säilyyhän ne alkuperäiset vaikka muokkaisikin, nämä nyt vaan on niin hienoja..

  • Sirokko,
   Tuo on hyvä rajan veto ja tehdessä se täytyy pitää mielessä. Ajan puutehan se ikuinen ongelma, niin näissäkin hommissa 😦

 8. Tämä on kaunis ja hyvin vanhennettu, tykkään! Kuvan muokkaus on mukava puuhaa, siinä voi käydän niin kun muokkaa yhtä kuvaa saakin monta muokattua kuva, eikä aina tiedä mikä niistä on se paras. 😉

  • Kiitos Raija,
   Niin ja täytyy muistaa ottaa välikopioita. Minulle käy usein noin, etten tiedä mikä on paras. Milloinkahan oppisi huomaamaan sen siinä vaiheessa kun tekee, niin ei tarvitsisi miettiä.

 9. Hienot, pehmeät värit ja kaunis asettelu. Käytä ihmeessä niitä kukkakuvia tällaisiin, säilyväthän ne alkuperäiset.

 10. Kaunis kuva, ihan lepistä mun mielestä 😉
  Ihan totta, kuva-arkistoja täytyisi alkaa siivoamaan, yhdessä vaiheessa otin kanssa viisi kuvaa samasta kulmasta ja nyt niitä on satapäin…pikkuhiljaa.
  Nautinnollisia ja oivaltavia kokeilua jatkossakin toivotaan!

  Ainiin ja originaalit kukkakuvat tietysti omaan kansioon ja muokatut omaan, niin säilyy pyhyys;-)

  • Kiitos SuviAnniina,
   Huh mikä helpotus. Nyt tuli synninpäästö 😉 Täytyy yrittää pitää oma linja.
   Tuo arkistojen siivous saattaa kestää muuten kauan aikaa… Niitä on niii-in paljon. Paskoja kuvia siis. Pitäisköhän perustaa uusi blogi niille… eeeeeiiii.

   • Haasta kaikki julkaisemaan joku oma kuvakammotu :): Kiertiksiä olekaan pitkään aikaan tullut vastaan. Hyvä kuva tämä julkaisemasi.

 11. Kertakaikkisen upea kuva! Tämän haluaisin seinälleni isona! Aivan mahtava, toivottavasti näitä nappiotoksia tulee lisää arkistoista tänne meidän iloksi seuraavan kahden vuoden aikana!

  • Kiitos Savisuti,
   Voi harmi, olen tehnyt näitä vain pienessä koossa. No, kunhan saan koneen siivoamisen loppuun, niin sitten tulee niitä suuriakin.

 12. Ohhoh. Onpa haituva!
  “onko se niin tarpeellista aina yrittää tunnistaa..” Tuon kun oppisi. Ei aina tarvitse olla tiukkapipo tiedossakaan.:))

 13. Ou jes!!! Sä olet taitava näiden muokkausten kanssa. Puhallat kuvaan ihan uudet sävelet. Lisää näitä, minusta makeita. Ja varmasti tuohon muokkauksenkin oppimiseen on mennyt oma aikansa. Itse en ole vielä tuota touhua kokeillut, mutta mulle nyt riittää, kun saan käydä katselemassa muiden luomuksia. Ja nuo sun strechyardinkin kuvat taidolla tehty. Hienoja 10+

  • Kiitos Taru,
   Nämä ovat todellakin kokeiluja, eikä harmainta aavistustakaan miten näitä pitäisi oikeaoppisesti tehdä. Tai no, ei kai sellaista ole varsinaisesti. Artisti päättää 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s