Hyytymien torjuntaa

Huomasin laiminlyöneeni tätä blogia kokonaisen viikon. No, hyytymien torjuntaa tämä on ollut. Tai jotain. Määrittelemätöntä vetkuttelua.

Kärry tuli korjatuksi viikolla ilman suurempia hässäköintejä. Akun uusimisella selvisin. Muuten tämä on taas ollut yhtä tuskaa ja palelemista.

– tönkkösuolatut –

Tähän asti olen suhtautunut varsin nuivasti siihen, että järkevästi pukeutuva ihminen voi kylmettää itsensä. No, onnistuinpa siinäkin. Jouduin viikolla, sinä pahimpana pakkaspäivänä jolloin mittarit huitelivat – 28 asteessa, työmatkalle sydänsavoon. Ja kyllä paleli! Reissuun olin varustautunut jos jonkinlaisilla lämpöisillä vetimillä, mutta mikään ei tuntunut riittävän. Nyt on loppuviikko mennyt tuhistessa ja sängyn pohjalta lämpöä etsien. Syynä oli ehkäpä enemmälti vetoinen matkustusväline kuin se kova pakkanen. Muutamia kuvia yritin matkalla ottaa, mutta eihän niistä kunnollisia tullut kun ei malttanut tähdätä. Levottomuus alkaa vaivata, kun mitään ei voi ulkoilmassa oikein kunnolla touhuta. Tai sitten olen vain syntynyt väärään maahan 😉

30 comments on “Hyytymien torjuntaa

 1. Se on tämä ilmastonlämpeneminen kun saa meidät palelemaan – ehkä tosiaankin olet syntynyt vallan väärään paikkaan, mutta silläkin mahdolliseti on jokin muu tarkoitus kuin kärsimys. 😉

  • Hirlii,
   Kovasti en tainnut kovista pakkasista piitata ennen tätä ilmastonlämpenemistäkään 😉 Ehkäpä se tarkoitus on vain repäistä ja pakata laukkunsa kera yhdensuuntaisen tiketin. Huokaus.

 2. Onko kuvan tönkkösuolatut savonreissulta? Hyvin jännittävä kuva se ainakin on.
  Ikävää – jos ei sinun auto jäädy, niin sitten sinä. Mutta auton korjasi uusi akku, kait sinä tulet kuntoon filtin alla huilimalla.

  • Aimarii,
   Mikähän lie multa seuraavaksi jäätyy… 😉
   Savon reissultahan tuo kuva on. Pistivät puut riviin, tönkösti.

 3. OLit näköjään Suomen kylmimmässä osassa eli Savossa. Ilmankos palelet vieläkin.
  Mutta nyt varmaan on jo lämpimämpää. myrskyt ainakin takana päin.

  • Arleena,
   Enkö osaa hyvin valita nämä reissujeni kohteet, argh! Lämpö valuu hitaasti suoniin, mutta tuonne ulos katsellessa vieläkin tulee värähdyksiä. Meillä satelee muuten lunta ja sitä on yön aikana tullut ainakin 10 senttiä.

 4. Huh huh,kamala kylmyys! Täälläkin palelen ,mutta sisällä….Minäkin sairastuin kun kävelin sateessa märin kengin.Paranemisiin!

  • Yaelian,
   Voi ei, se sisäkylmyys on pahinta. Meilläkin ollaan vihdoin ja viimein säätämässä näitä talon lämpötiloja tulevalla viikolla! Ajatella, kolme kuukautta hytinää ja ilmeisesti nämä pakkaset vihdoin kirvoittivat miehet liikkeelle.
   Parane pian!

 5. Menevät jo vähän liian pitkälle järjestyksenpidossaan ne savolaiset, en tiedä minkälainen on tönkkösuolattu mutta voin kuvitelle että juuri tuollaiselta näyttäisi.
  Miten sinä osaatkin aina valita sen kaikkein mahdottomimman paikan minne mennä. -28!
  Hei haloo! Minun pakastimessanikan ei ole kuin -21.

  • Sirokko,
   Nehän syö niitä tönkkösuolattuja muikkuja, ne savolaiset!
   Meikäläisellä on jokin supervainu epäinhimillisiä oloja kohtaan, erityisesti niiden suhteen joita inhoan eniten. Tässä tapauksessa siis kylmyys. Toinen on se tuuli, ja täällä sitä asutaan rannikolla tuulen armoilla… Mitä seuraavaksi 😉

 6. AIkoinaan meillä tönkkösuolattiin särkiä…
  Itä-Suomessa muistan nähneeni juuri tuolla tavoin istutettuja lehtikuusimetsiä. Miltähän ne näyttävät tällaisella tönkkösäällä?

  • MM,
   Suorat rivit sopivat ainoastaan taimistopuille kasvatusvaiheessa. Metsitykset suorilla riveillä ovat todellinen kauhistus.

 7. Kyllä ovat jäätyneet pystyyn. Mikä sinä olet noista?
  Tykkään lumesta, mutta en pakkkasesta, on tämä ollut uskomatonta. Nenäänsä ei tarkenisi ulos laittaa. Ikkunasta on kiva katsella, mutta en nyt viitsi kiertää kairaa jäätyneessä haavassa.
  Olen nyt vuodatuksen puolella, koska wp heitti jo minut itsenikin roskikseen. Sinne tämäkin varmaan päätyy, vai oletko ainoa, jolla ei mene vuodatuksen kommentit roskikseen.

  • Katsos Vuodatuslainen-Uuna, pääsit roskaposteihin 😀
   Mulla menee roskiin vain ne, joita en ole sieltä ensimmäistä kertaa pelastanut. Muut saavat olla rauhassa. Laitan viestiä tuonne Akismet-palveluun.

 8. Talvi on sellaista niiskutuksen aikaa…mutta pian alkaa kevätaurinko lämmoittämään!!! Kaunis kuva!

  • Kiitos SuviAnniina,
   Niiskutellen eteenpäin, onneksi jo helpottaa. Siis vilustumista vain tällä kertaa. Kevät auringon lämmitystä on jo huikea ikävä.

 9. Joko olet lämmennyt? Villasukkaa jalkaan ja lämmintä juotavaa, kyllä se siitä 😉 En oikeasti tykkää noista istutetuista koivikoista, ne on jotenkin aivan liian järjestyksessä ja sotilasriveissä. Kuvana toimii hienosti sama järjestyneisyys, käsittelykin on kiva. Itse en noin paljon laittaisi kuitenkaan maskaraa kuvan kulmiin, mutta kuten sanottu, makukysymys.

  • Krisu,
   Jo vain, kunhan kämppä vielä lämpenisi. No, onneksi näppäimistö on hivenen lämmin 😉
   No, se nyt oli niin paska kuva, että oli pakko restauroida. Yleensä en laita.

 10. Hienoa, paranit ennen kuin ehdin edes toivotella paranemisia! Hienoa!
  Miltas tanaan, 1. helmikuuta vaikuttaa? Joko pahin vuodenaika on ohi ja toiveikkuus kevaasta herannyt?
  Meilla on yot edelleen viileita. Viikonloppuna oli sellainen myrsky etta heitti kaksi pihatuolia uima-altaaseen. Nyt ne yhteenhirtettyna seinan vierustalla.

  Helmeilevaa helmikuuta, eikos?! 🙂

  • Kiitos BLOGitse,
   Taisi olla pikaisin tauti ikinä. Vilustumista siis vain.
   Huikea myrsky teillä onkin ollut. Kunhan et sido itseäsi mihinkään!
   Helmeillään, kyllä tämä tästä 🙂

  • Inivääri,
   No ihan oikea istutus se on! Aika vetävä 😮 Lämpöä alkaa pikku hiljaa virrata jälleen. Myös tänne kämppään.

 11. Komean kuvan olet kuitenkin vääntänyt pakkasista huolimatta. Ihan tulee kylmä, kun edes ajattelee, hrr. Toivottavasti sää siellä lauhtuu ennen kuin saavun paikalle!

  • Kiitos Elegia,
   Valitettavasti joudumme raportoimaan, että lunta on tulossa lisää ja pakkanen on kiristymään päin. Kurjaa. Muista ottaa paljon lämmintä mukaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s